Zsib

Tegnap este vettem észre lefekvés előtt, hogy zsibbad a jobb lábfejem külső része. Legyintettem, mentem aludni.
Aztán reggelre csak nem múlt a zsibbadás. Gondoltam, majd a kerékpározás kimozgatja a lábamból – de nem. Sőt, tulajdonképpen most is zsibbad.
Ekkor már kissé nyugtalan lettem, nekiálltam kikeresni az Interneten, hogy ilyenkor mi is van. Hát, az van, hogy aki túl sok ülőmunkát végez, annak előbb-utóbb torzul a gerince, a csigolyák megnyomnak valami ideget és ettől alakulhat ki deréktól lefelé akárhol zsibbadás. (Sőt, a nyakcsigolyák is képesek hasonló gonoszságra, akkor a kéz zsibbad.)
Jó, de akkor mit lehet tenni ellene?
Azt írják, hogy nem sokat. A szervezet olyan, hogy elhasználódik. Mozogjunk sokat, abból nem lehet baj.
Külön kiemelik, hogy aki sokat ül, sokat görnyed, az válasszon ezzel ellentétes sportot – a kerékpár, a kajak kifejezetten ellenjavallt.

No, beletrafáltam. Megint.

9 thoughts on “Zsib

  1. Nekem a vádlim egy része + a fél jobb lábfejem béna. Félrediagnisztizált porckorongsérv túl késön mütve. Nézesd meg mindenkép HOZZÁÉRTÖ szakemberrel. Esetleg Gaba-t kerdezd, ö volt mostanaban izületi klinikan.

  2. Menj azonnal dokihoz, porckorongsérvvel nem érdemes játszani. Nekem nem talált semmit az mri és a röntgen sem, talán egy ki nem mutatható méretű idegsérülés a sok ülés miatt, mégis lebénult a lábfejem, nem jó érzés. Két hónap fiziko után már egész jól mozog, de nem élvezem a naponta kúrákra rohangászást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *