Creationism

Egy ügyfélnél külső fejlesztők mindenáron sémát akarnak bővíttetni velünk. Felhívtam a figyelmüket, hogy létezik olyan, hogy Active Directory Application Mode (ADAM), használják inkább azt. Mivel a külső cégnek halvány fogalma sincs arról, hogy mi ez(1), így nekem kell írni egy döntést elősegítő tanulmányt.
Első körben szétnéztem a neten. Hogyan kell egyáltalán ilyet létrehozni? Beírtam a gugliba, hogy “create ADAM”… és nem győztem pislogni, hogy mi ez a csomó vallásos találat.
Aztán a fejemre csaptam…

(1) Jó, mi? Fejlesztők… Nem tudom, miért torpan meg az összes developer, amikor LDAP-ra terelődik a szó. SQL, yes, persze. LDAP? Izé… mi is az?
Eddig legalábbis ezt tapasztaltam, nem egy helyen.

3 Comments

  1. azt tudod h a technetben megy (ment?) egy ADAM sorozat?

  2. Igen tudom. Csak azok otthon vannak, a tanulmányt meg bent kell megírnom. (De már megtaláltam a megfelelő oldalt, szóval haladok.)

  3. Persze, a fejlesztőknek eléggé szelektív a memóriájuk. Különböző okokból nem is tehetnek róla. Nem emlékeznek az NDS-re (mert Novell), az RFC 1777-re (mert szabvány), nem tanulták iskolában, vagy olvasták a Duna partján a University of Michigan 1988. évi cikkeit a DAP-ról, nem ismerik, használták a Banyan Vines op.rendszert (mert még akkor nem éltek). Az MS implementációja meg alapvetően eltér a klikkeléses technológiától. Szomorú.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *