Hát, ez megint nem lesz egy szokványos anyag. A Szlovák Paradicsomba sokat szoktunk járni. Gyakorlatilag az összes túraútvonalat bemászkáltuk már. Na jó, majdnem.
Viszont valami furcsa véletlen folytán mindig ugyanarról az útvonalról készültek a videóink. Nem voltak ezek rossz útvonalak, gyakorlatilag a túraterep ászairól van szó. Először öcsém vágott össze egy 110 perces anyagot a Sucha Belá / Hernád áttörés útvonalakról 2006-ban, amikor a két család, a sok apró gyerekkel tolta végig, azután 2013-ban Nejjel és a fiammal csavarogtunk arra, abból is lett két darab 40 perc körüli videó. (Egyik, másik.)
Ezek szép, hosszú, lassú pörgésű videók. Van hangulatuk, nem is rossz.
Mivel az utóbbi években nagyon elhanyagoltuk a terepet, 2019 novemberében kiugrottunk. Két napunk volt, nem variáltunk sokat. A két fő túrát választottuk, persze mindkét napon némi extrával. Az első napon ez nem jött össze, a másodikon igen.
Jó volt.
És akkor a videóról. Gondolkodtam. És arra jutottam, hogy lassú, andalító videóból már van elég. Legyen egy, amelyik tényleg pörög. Ahol lecsorog az adrenalin a képernyőről.
Nem volt egyszerű. Ilyen videót még nem csináltam. Szvsz kicsit lassan is indul be. De aztán beindul. A korábbi másfél-két órányi anyag helyett 17 percbe zsúfoltam bele az élményt.
Ijesztgetni tökéletes.