Beszóltak

Este tíz körül kerékpároztam hazafelé a Stefánián egy spontán összeverődött négyesben. A Puskás stadionban éppen vége lehetett valami meccsnek, mert pont akkor özönlött ki egy nagyobb tömeg. Nyilván ők is a járdán, mi is a járdán, várható volt a konfliktus. Be is szóltak, ahogy kell.
– Nincs jobb dolgotok, mint hogy éjjel bringáztok? – kiabált ránk egy agresszív hang a tömegből.

Híres vagyok arról, hogy komolyan szoktam venni az ügyfelek reklamációját, így ezen a bekiabáláson is elgondolkodtam. És arra a következtetésre jutottam, hogy igen. Nincs jobb dolgunk. Kellemesen hűs nyári éjszakában élvezni a száguldást a bringán, élvezni a kerékpározás szabadságát, az valami olyasmi élmény, amelynél kevés jobb dolgunk lehet. Már ami egyáltalán legális.
Csak sajnálni tudom azt, aki ezt még nem tapasztalta meg.

7 Comments

  1. Like.
    Vicces beszólás.
    Kevés szánalmasabb és felesleges dolgot tudok elképzelni, mint 2 órát tölteni egy magyar focimeccs pénzért bámulásával (valami fradi meccs volt tegnap a stadionban…)
    Helyette el lehetne menni sportolni.

  2. @CsasZ

    Remelem, hogy ezt csak ironianak szantad. Szerintem mindenki azzal toltse a szabadidejet, ami oromet okoz neki. Ha valaki azt elvezi, hogy kinn ulhet egy fa padon, es nezhet huszonket embert, akik rugdosnak egy szem labdat, akkor ez szive joga. Mint ahogy az is, ha valaki ejnek idejen nekiall tekerni a ketkereku jarmuvet.

  3. Nem vicc. Ez a véleményem. Nyilván mindenki úgy szórakoazik, ahogy akar. Én meg nyugodtan gondolhatom értelmetlennek a sport iránti “rajongást” a művelése helyett…
    Különösen ha a rajongás tárgya a magyar foci, ami az elmúlt húsz évben a kontraszelekció, a lopás és a néphülyítés magasiskolája lett, ennek köszönhetően olyan a színvonal, amilyen. Semmi meglepő nincs abban, hogy 28(!) éve nem jutottunk ki nemzetközi világversenyre.
    Én 1%-ban sem tudnék azonosulni ezzel a posvánnyal.
    De ettől még nem fogom őket konditerembe kényszeríteni.

  4. @CsasZ: értem miért írod, de én sem értek egyet azzal, ahogyan leírtad, mert ez ugyanaz a viselkedésforma (beszólás).

  5. @UnA:
    Igy van, beszólás, csak én leghalványabb mértékben sem szoktam zavarni szórakozásuk gyakorlása közben azokat, akik csinálják, bármi is legyen az :)
    Itt viszont már utólagos elmélkedés megy a témáról, véleményt mondunk, miért ne mondhatnám azt, hogy szerintem nem túl okos időtöltés drogozni, túl sokat piálni, vagy magyar focimeccset nézni? :)
    Nyilván ha lesz egyszer jó magyar foci, akkor az odáig vezető úton is kellenek majd a szurkolók, de nekem olyan rossz a véleményem a magyar fociról mint rendszerről, hogy ha rendszeres meccsnéző futbalrajongó is lennék, akkor sem mennék ki egy _mai_ magyar meccsre.

  6. “Nyilván ők is a járdán, mi is a járdán, várható volt a konfliktus”

    A járda a gyalogosoké. Mit kerestél ott?

  7. Ugye nem ismered a terepet? A kerékpárút a járdára van felfestve. Kötelezően ott kell mennem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading