Halomi erdő

Kábé egy éve folyamatosan megy a láncfűrész az erdőben. Hol közel, hol távol. Az utóbbi 2-3 hétben sajnos túl közel is. Olyannyira, hogy a teraszról napközben látom is kidőlni a fákat.
Odáig jutottunk, hogy már nem merek bemenni az erdőbe. Azon a részen annyira otthonosan mozogtam, hogy néhány fának már nevet is adtam. Amikor arra jártam, köszöntem is nekik.

Nem csak nekem tűnt fel ez a durva irtás. Egy ismerősöm ismerőse írt a Pilisi Erdőgazdaságnak. Mellébeszéltek. Erre írt még egyszer, ekkor már értelmes választ kapott. Meg egy linket.
A dátum alapján a cikk ihletője valószínűleg a makacs érdeklődés lehetett. (Én az LMCs-nek írtam, lehet, ők is rákérdeztek.) De ez mindegy is, a lényeg, hogy tervszerű erdőfelújítás folyik, melynek majd 2-3 év múlva lesz látszatja. Úgy legyen. Én mindenesetre továbbra is naponta járni fogom az erdőt és figyelem az ültetéseket is.

1 Comment

  1. Ma erőt vettem a magamon és bementem az erdőbe. Kellemes meglepetés ért. Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem tarvágással operálnak a fiúk, hanem csak ritkítják az állományt. Ég és föld. Ettől szebb lesz, szellősebb lesz az erdő, apró tisztások alakulnak ki, az ösvények is jobban járhatóak. (Amekkora kullancspopuláció várható idén, ez különösen pozitív.) Szóval eddig jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.