Gyakorlat teszi a mestert

De Pistike semmit se látott,
Mert titokban
Bombákat gyártott
Azért, hogy valami legyen
Velünk és alighanem
A keze a nyomógombon

Kispál és a Borz: Pistike a Malév gépen

Nem is annyira szokatlan ez a fajta gondolkodás a héköznapokban. Nem tudom, hogy vagy vele, én például szoktam képzeletbeli bombákkal/kézigránátokkal játszani.

Elmesélem.

Sétálok az utcán, amikor meglátok egy jó pozícióban lévő kavicsot a járda szélén. Más normális férfiember ilyenkor kinéz magának egy focikaput és vagy külsővel, vagy egy elegáns sasszéval bevarrja a követ.
Én inkább robbantok. Elképzelem, hogy ez egy kézigránát, ami tízig számolás után robban. Kinézek magamnak egy közlekedő autót az úton és azt mondom, hogy egy, majd berúgom a kavicsot az útra… és számolok tovább. Akkor csináltam jól, ha az autó pont akkor haladt át a kézigránát kavics fölött, amikor a tízhez értem.

Amilyen világban élünk, soha nem lehet tudni, mikor jön jól egy ilyen készség.

5 Comments

 1. Én is csinálok hasonlót: amikor meglátok pl. egy bömbit szlovák rendszámmal, akkor elképzelem, hogy a szemem egy railgun, s pusztán az akaratommal ki tudom durrantani minimum 2 kerekét (azért kettőt, hogy a szarházi semmiképpen se tudjon továbbmenni).

  Azt is elképzeltem, hogy veszek egy spray festéket, s a szlovák rendszámú bömbik és egyéb járművek első és/vagy hátsó szélvédőjére felfújom ezt a szöveget: “Mocskos tetű adócsaló geci vagyok.” Ehhez olyan festéket képzelek el, ami nem mosható le. Na így közlekedjen a tetűláda.

  De hát álmodik a nyomor.

  Ráadásul jól kibasznék azokkal a tisztes szlovák állampolgárokkal, akik autóval jönnek ide túristaként. Mondjuk erre is van egy mondás: “Öld meg mind, Isten majd szétválogatja.”. Persze ezt csak cinikus perceimben vallom, de a fenti témában egyre több ilyen percem van.

  Amúgy meg Kispál rulez. Szerencsére az oldalhajtás tovább virágzik Kiscsillag néven…

 2. Kispálról ugrott be egy OFFTOPIC: tökre örülök, hogy Kossuth-díjat kapott Lovasi.

  A kérdés csak az, hogy Földes akkor miért nem kapott?

  Vélemény?

 3. Ajjaj. Szerintem félreértetted: az írásban semmi indulat nem volt, ez pusztán egy játék.

  Amit írtál, az viszont vállalhatatlanul durva. Ha így éled az életedet, akkor hamarosan gumiszobában végzed.

 4. Szerintem te is félreértetted: “álmodik a nyomor”.
  Mondjuk a szlovák rendszámú adócsaló geciket tényleg utálom. De aztán belegondolok, hogy mennyibe kerülni a szélvédő vagy 2 gumi egy olyan kocsira (amit nyilván kifizettetnének velem (MINIMUM)), és rögtön elmegy a kedvem. De álmodozni jó…

  Az “öld meg mind…” pedig csak egy graffiti, amit bizonyos helyzetekre frappáns dolog elsütni…

  Amúgy szelíd ember vagyok…

  Vélemény Földesről?

Leave a Reply

Your email address will not be published.