Hétköznapi történet

Amikor hazajöttem a tengerentúlról, vaskos borítékköteg várt rám. Két hét nagy idő, nyilván beesett egy jó nagy kupac számla. Sorra be is fizetgettem mindet.
Volt köztük egy fizetési felszólítás is. Díjbeszedő, nyilván. Vízdíj.
Tudni kell, hogy nálunk minden szolgáltatás alapvetően rendben van, fogyasztunk, fizetünk, soha nem volt elmaradásunk sehol. Kivéve a vízdíjnál. Egyszerűen akkora katyvaszt, mint amit a Vízmű/Díjbeszedő páros képes kreálni – beleértve természetesen a diszfunkcionális társasház erőteljes közreműködését is – máshol már cirkuszban mutogatnak. Csak nekik külön dossziéjuk van a polcomon, óraállás szerint lefűzött számlákkal, befizetési igazolásokkal.

Néztem a fizetési felszólítást, azt mondják nem fizettem decemberben kéthavi díjat. Elővettem a csodadossziét, tényleg. De nem is kaptam számlát.
Telefon a Díjbeszedőnek.
– Csókolom, küldtek egy felszólítást, de számlát nem. Így viszont nem tudok fizetni.
– A felszólítás nem elég? Az összeg azon is rajta van.
– Ne haragudjon, de számla nélkül nem fizetek.
– Rendben, akkor küldjük a számlát.
– Köszönöm.

Megjött a számla. Majd rá két napra egy értesítés, hogy ajánlott levelem érkezett.

Kitérő.
Ha egy magánembert szivatni akarok, akkor tuti ajánlva küldök neki levelet. Bemenni a postára (eleve kint nagy levegő, ne mérgezzen a benti áporodott, szocialista, beleszarós légkör), aztán sorbaállni (jelen esetben vagy tíz percig vártunk, míg egyáltalán odajött valami postáskisasszony a kiadó ablakhoz), aztán a keresgélés (jaj, éppen kint van a küldemény a postásnál, jöjjön vissza hat óra után, vagy holnap) – kész idegbaj.
Kitérő vége.

Felvettem a levelet. Díjbeszedő. Értesítettek, hogy mivel nem fizettem be a vízdíjat, a tartozást átadták behajtásra a Díjbeszedő Faktorháznak. Akik felszólítottak, hogy 8 nap vagy perelnek. És indításként rátettek 638 forint istentudjamilyen, nem részletezett költséget.

Hát, így állunk.

6 Comments

  1. Ideje a lakást-autót-vagyont a család nevére íratni. Ahogy a nagyok csinálják… :-/

  2. Én ezért bíztam meg a bankot limitált összegű csoportos beszedési megbízással. Így biztos, hogy nem kallódik el a számla.Sohasem volt probléma az elszámolásnál.

  3. Mi az elművel vagyunk így. Nem küldtek számlát már vagy fél éve, nekünk kellett rájukcsörögni, hogy jóreggelt, mennyit fizetek? Mondjuk felszólítást sem küldtek, ennyivel jobb a helyzet.

  4. @baluzoli:

    Na, pont a Díjbeszedő/Vízmű páros az, akiknek soha nem adnék ilyen lehetőséget. Túl sűrűn esnek be tőlük olyan váratlan számlák, melyek után napokig kell nyomozni, hogy ez mi is volt?

  5. @Zsolt:

    Nem vagyok én egy pályaelhagyó… ;)

  6. Joep, szegény francia tulajok különben miként tudnák hazalapátolni a saját vizük kifizetésére a pénzt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.