Leszox

Nem lehet a cigarettáról úgy leszokni, hogy 23.30 és 24.00 között még gyorsan elszívunk 5 szál cigit, aztán reggeltől már nincs tovább. Hasonlóképpen, nem lehet úgy kezdeni fogyókúrát sem, hogy éjfél előtt még gyorsan bedobunk 5 krémest.

Hogy is mondjam… az idő veled szemben közömbös. Az éjfélt, mint fordulót csak mi, emberek találtuk ki. Az elhatározásod sikere csakis azon múlik, hogy mennyire belülről jött az igény, hogy agyilag mennyire értél meg a változásra. Ha ez az éjfél előtti percekig még nem történt meg, akkor reggelre sem fog.

6 Comments

  1. De igen. Ha nem is pontosan 23.30 és 24.00 között, de lefekés előtt, nem ötöt, csak kettőt, mindenesetre másnap reggellel befejeztem a dolgot. A belülről jövő igényben viszont teljesen igazad van.

  2. Ezzel nekem az a bajom, hogy aki az utolsó pillanatban ad még egy utolsó gesztust magának, annál még nem tudatosulhatott, hogy alapvetően egy rossz dologtól akar megválni. Márpedig ha nem minősíti egyértelműen rossznak, akkor apró kóstolgatásokkal könnyen visszaszokhat. (Az egy jó dolog, hogy nálad nem ez történt… de sok embernél ezen bukik meg a leszokás.)

  3. Amolyan felkészülés féle lehetett ez a várható nehézségekre.

    Volt mégegy sajátos technikám. Közismert, hogy rengeteg “leszokott” esik vissza úgy, hogy egy gyengébb pillanatában (akár évek múltán is) rágyújt és onnattól nincs megállás. Ezt a méregfogat úgy húztam ki, hogy pár hónap után tudatosan elszívtam egy teljes szálat, határozottan állítva magamnak, hogy ez nem fog azzal járni, hogy jottányit is változnánnak a dohányzási szokásaim. Be is jött, évente beesik 3-4 szál, de nem ingat meg kicsit sem. Nem is szoktak jólesni.

  4. Maximum a pálinka mellé. ;-)

  5. Jól mondod, bor ivásakor már határozottan zavarna, hogy agyonüti az ízérzékelést.

  6. Az íz még hagyján. Én azon döbbentem meg, amikor újra elkezdtem érezni a szagokat, illatokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.