Csak döglöttet

Ma végre elmentünk fenyőfát is venni. Idén volt először, hogy komolyabban elgondolkodtam az élő, földgombócos fa vásárlásán. Itt vagyunk az erdő szélén, januárban akárhová is ki tudnám ültetni, mindenképpen ez lenne a tiszta megoldás.
Elmentünk a közeli kertészetbe. A fél méteres földlabdás gyökerek kerültek 4500-ba. A másfél méter magasak, melyeknek már volt is valami karácsonyi fenyő formájuk, 28500-ért álldogáltak a placcon.
– Na, kölykök, idén megint döglött fánk lesz – döntöttem.

De még az se lett könnyen. Nem tudom, milyen szuicid szándékok vezetik az árusokat, de ahogy megközelítettünk egy-egy kupacot, egy legény mindig előpattant és hiába próbáltuk elhessegetni, hogy először inkább szétnéznénk… nem tágítottak. Persze, hogy otthagytuk a fenébe a fáival együtt.
Végül úgy találtunk egyet, hogy messziről kinéztük, berongyoltunk a sűrűbe, kikaptam a fát a tartóból… és mire a legény feleszmélt volna, már mondtam is, hogy ezt kérnénk.

Hosszú évek óta először lesz másfél méter alatti fánk. Idén ennyire futotta.
Egyébként érdekes összefüggést gyanítok. A régi, kicsi lakásban rendszeresen akkora fákat vettünk, hogy laposkúszásban kellett elmásznom mellettük, ha bele akartam ülni a fotelomba. Itt pedig bőven van hely… erre folyamatosan egyre kisebbek a fák. Úgy tűnik, hogy a lakás méretének, a lakáskölcsön-törlesztőrészlet mértékének és a karácsonyfa méretének a szorzata állandó.

7 Comments

  1. Nyilván a középiskolás gyerekeket annyira nem hozza tűzbe a bazinagyfenyő, mint az én (pre)óvodásaimat. Előtte nekünk is méteres fánk volt.

  2. Józsi!
    Örömtei karácsonyt,humorral bővelkedő,jó évet kívánok Nektek!
    Andrea

  3. Köszi, Hvala, nagyon szükségünk is lesz minden jókivánságra. Már most látszik, hogy igencsak vacak évünk lesz.

    De most nem is illik ilyeneket írni. Köszi még egyszer és persze nektek is hasonló kellemeseket, vidáman eltöltött perceket, napokat kivánok.

  4. Csatlakozom a jókívánságokhoz. 2008-ban sokszor csalt mosolyt az arcomra egy-egy blogbejegyzés, remélem, ez jövőre sem lesz másképp :-)

  5. Szóval szeretnéd, ha az arcodra fagyna a mosoly? ;-)

  6. Békés, áldott Karácsonyt mindenkinek :)

  7. “Egyébként érdekes összefüggést gyanítok. A régi, kicsi lakásban rendszeresen akkora fákat vettünk, hogy laposkúszásban kellett elmásznom mellettük, ha bele akartam ülni a fotelomba. Itt pedig bőven van hely… erre folyamatosan egyre kisebbek a fák. Úgy tűnik, hogy a lakás méretének, a lakáskölcsön-törlesztőrészlet mértékének és a karácsonyfa méretének a szorzata állandó.”
    Van benne vmi igazság! Míg a negyedik emeleti tetőtéri lakásban laktunk, nekünk is padló-plafon méretűek voltak, természetesen a logisztika rám volt bízva, senkit sem érdekelt a dolog teknikai részét hogyan oldom meg.
    Most viszont már harmadik éve sikerrel ültetjük ki a vödröseket, eddig megfogantak és helyük is van bőven!
    A ti áraitok viszont nagyon veszélyesek!! Legközelebb fuvarral együtt is olcsóbb egy méteres veszprémi ezüst-földlabdás /vödörrel együtt volt a miénk 5800 HUF!).
    Ettől függetlenül is Boldog Karácsonyt és Új Évet!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading