Ág is húzza

Idén úgy döntöttünk, hogy nem veszünk karácsonyra senkinek semmit. Több okból sem.

 • Egyrészt mindenkinek kivétel nélkül elege van a boltokban nyomulástól, a tolakodó ‘vegyélvegyélvegyél’ szajkózás hallgatásából. Ez már régen nem karácsony, régen nem ünnep. Valami más, amiben mi nem akarunk részt venni.
 • Másrészt alapvetően jó évünk volt, sok mindennel gyarapodtunk. Senki nem mondhatja, hogy őneki semmi nem jutott. Úgy is mondhatnám, hogy ajándékok szempontjából az egész év karácsony volt.
 • Harmadszor, mert kilóg az ülepünk a gatyából. Ősszel bejött némi váratlan kiadás, illetve némi váratlan bevétel elmaradás… és most azon harcolunk, hogy az évet be tudjuk úgy fejezni, hogy az összes hitel/bankkártyánk ne negatívban zárjon. Heroikus nadrágszíjmeghúzás lesz.

Szóval… fenyőfát veszünk, valami sütés-főzés nyilván lesz, társasjáték, forralt bor természetesen, hiszen mindez része a hangulatnak… de ajándékot nem kap senki.

Illetve, mégis.

Megajándékozzuk a rendőrséget.

Most kaptuk az értesítést, hogy Nej eszeveszetten száguldozott, rajtakapták, megbüntették. 102 kmh sebességgel döngetett az M1 autósztrádán, ahol valamiért éppen 80 kmh korlátozás volt. Hogy miért, arra már nem emlékszik, mert augusztusban történt az eset. A magam részéről biztos vagyok benne, hogy olyan veszélyes terep nem lehetett, mert Nej nem bírja a szűk utakat. (Ha útszűkületben bemegyek a belső sávba előzni, rendszeresen ráharap a műszerfalra, hogy ne halljam a sikoltozását.)
Na, mindegy. Száguldott. Megbüntették. Harmincezer. Kifizetjük. Az élet megy tovább.

Csak egy kicsit szar így karácsony táján ilyen levelet kapni.

10 Comments

 1. JoeP, nem vagy egyedül.
  Mi is kaptunk csekket, szintén a szebbik felem, szintén 30e.
  Boruljunk össze! :)

 2. Nyitni kell egy üveg bort, leülni a meleg kandalló mellé, és rövid időn belül tovaröppen a probléma :)

 3. efg,

  Hű. Muszáj? ;-)))

 4. Nejem is. 39-el ment egy 30-as tablanal.

 5. Ilyenkor segít a fellebbezés és a hivatkozás arra, hogy eddig nem volt ilyenért és valószínűleg más közlekedési kihágásért büntetve.
  Kérj méltányossági elbírálást.

  Ez nem lózung, nekem megfelezték a büntetésem anno.

 6. Épp írni akartam hogy a 60 napon túl kiszabott bírságot nem kell befizetni, de aztán kiderült hogy semmi változást nem okoz ha a hatóság kicsúszik a határidőből:
  http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/ki81108/

 7. Egyébként ez az, ami azért nagyon bosszant ebben az esetben. Ez a nagy késés.
  Azt tudjuk, hogy a 104-es kilométernél volt a szabálysértés, ahol rögzített mérőberendezés van. Ez oké. De hogy augusztusban miért volt ott 80-as tábla – illetve volt-e ott 80-as tábla egyáltalán – azt ennyi idő múltán már képtelenség visszakeresni.

 8. A bejegyzés elejével kapcsolatban szeretném felvételemet kérni a Petrényi családba!

  Több éve feszegetjük ezt a megoldást a saját családunkban (többesszám = tesóim és én), de a hagyományőrzők (szülők, nagyszülők, nagybácsik) hallani sem akarnak róla, miközben ők is ugyanúgy szenvednek, hogy bármi értelmeset vegyenek nekünk. Idén mindenkitől zoknit kérek, az fogyóeszköz, mindig jól jön.

 9. A karácsnyi ajándékozással egyetértek.
  Nálunk a két nagyobbik sajátkezűleg készít naptárt. 4db x 12hónap x 3munkóra x £3.53/óra (minimál bér) x 300Ft/£ = kb152000HUF.

  Itt a 30 az 30, a 40 az 40, max sebesség meg 70mph. kb 10-15%-os sebesség-túllépés esetén küldik a fényképet :(
  Buszsávban haladás £100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *