Mindenféle macskák

Úgy vettem ki, hogy az udvar kultikus hely lett macskáéknál. A közelmúltban volt olyan nap, hogy itthon dolgoztam – innen láttam, mi is folyik nálunk, amikor nem lennénk itthon.
Buli.
Egyrészt kiderült, hogy Picúr roppant territoriális macska. Szószerint őrjáratozik a kerítés tövében – és ettől csak az tántorítja el, ha egy kutya megjelenik kintről és azt mondja neki, hogy ‘WOOF’. Meglehetősen felemás látvány szegény, hiszen egyfelől roppant komolyan gondolja, másfelől az összes macska tojik rá. Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy balek.
Az, hogy a kettővel arrébb lakó szomszéd szürke macskája mennyit jár ide, az már fel sem tűnik. Meglehetősen furcsa kompánia ez a macska társaság: Picúr fúj rá, Kajla rá is támad… a szürke mégis szeret idejárni.

Nagyítás

De akad igazán nagypályás macska is. Néha lehetett látni egy felnőtt fekete macsekot: leginkább kajáért járt be. Nyilván mindkét macskánk fújt rá, a kajától el is kergették. De amikor csak heverészni jött be az udvarra… akkor próbáltak vele ismerkedni.

És most itt van a legújabb kihívás. Egy pár hónapos fekete kismacska. Csak úgy előtűnt a semmiből. Induláskor felzabálta mindkét macskánk kajáját. És azok hagyták! (Jó, persze, morogtak egy kicsit, de ennyi. A pici meg valószínűleg éhes volt annyira, hogy ne foglalkozzon velük.)

Nagyítás

A lakásba simán bejár. A csajokhoz törleszkedik. Amikor meglátott, simogatás irányba fordult, jelezve, hogy én is megsimogathatom. Most, amikor ezt írom, éppen mellettem hajszolja fel-alá a parkettán a műegeret. Jól elvan.
Rosszat sejtek.

3 Comments

  1. Na igen, a macskák nem csak “úgy” szaporodnak. Hozzák magukkal a barátaikat és üzletfeleiket is…

  2. Szerintem lesz egy új macskátok :-)

  3. Szerintem van. :-)
    Ma már mind a három a lakásban tartózkodott, amikor elmenetkor rájuk zártam az ajtót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *