A macska lelki élete


Napközben nem enged maga közelébe. Valószínűleg azért, mert én vagyok az, aki néha fegyelmezni próbálja.
Este viszont, alighogy bebújok az ágyba és lekapcsolom a lámpát, már ott is settenkedik az ágyban. Először a bajszát érinti az enyémhez, majd megfordul és rátolat az orromra. Ezt a gesztust általában el szoktam hárítani. Nem zavartatja magát, mellémbújik, összegömbölyödik. Játékosan harapdálja a kezemet én pedig időnként simítok rajta egyet. Így alszunk el.
Reggel pedig kezdődik minden előlről: megint nem enged még csak egy méteres körzetben sem magához.

8 Comments

 1. ha ez a macska egy no lenne, nem is lenne rossz ez a magatartas :D

 2. Különös tekintettel a kölcsönös bajuszsimire…
  :)

 3. Igen, ez már az én fejemben is megfordult… :))

 4. A toxoplazmozissal hogy allsz? En tavaly megszivtam. Hat het kura 3 fajta antibiotikummal.

 5. Még csak nem is hallottam róla. Férgek ellen gyógyszert kap mindkettő, társaságba nemigen járnak, az udvarra is ritkán… Mi ez? Hogyan jelentkezik?

 6. Állandó hőemelkedésem volt, nem sok csak úgy 37-37,5. Hol itt fájt hol ott. A nátha az csak úgy volt. Fogytam vagy 20 kilót. Két hónapig jártam az orvosokat, amikor az egyik rákérdezett, hogy járok-e falura. Az igenlő válaszom után, küldetett a véremből kivizsgálásra erre a nyavajára is. Pozitív és magas értéket mutatott. Hat hét múlva a kontroll eredmény is magas volt. Utánna küldött egy másik dokihoz, aki az antibiotikus kurát írta ki. Érdekes módon nem a hájamat adtam le, hanem az izmaimat éltem fel akkor.
  Állítólag ez az egysejtű csak macskában szaporodik, bár más állat is lehet hordozója Azóta a macsekokat nagy ívben kerülöm.

 7. Huh, ez nem kicsi szopás. De gondolom azzal tisztában vagy, hogy ehhez nem kicsi balszerencse is kellett. Emberek milliói élnek olyan környezetben, melyben macskák is élnek – és mégsem annyira ismert ez a kór. Ha az lenne, kevésbé lenne kedvelt háziállat a macska is.
  Mindenesetre kösz a tippet, az ágyból azért kitiltottuk őnagyságaikat.

 8. Ez a betegség különösen terhes nőkre veszélyes, nekik nagyon ellenjavallják a macskák manuális basztatását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *