Cifra nyomorúság

Felvetődött itt este, hogy ki kellene nyomtatni az elektronikus repülőjegyet.
Ja.
Habár elmentettem mind a repülőjegyeket, mind a hoteljegyet az outlook calendarba, de ezek ugye két helyen voltak meg: az otthoni gépemben meg a munkahelyin. Aztán mindkettőben elszállt a vincseszter.
Mivel a kettő között a PDA szinkronizál, van esély rá, hogy azon is meglesz. De nem. A bizalmas adatok miatt nem másoltam be a leveleket.
Hmm… aztán eszembe jutott: az összes fontos cuccot bevágtam egy onenote oldalra, azt rajtam kívül nem látja más – és ami a legjobb, az is szinkronizálva van. Tehát itt kell lennie a cuccnak a tenyérgépben. Ott is volt. Innentől már gyorsan ment minden. Ráléptem a házi wifire, beléptem a blog admin felületére, majd a leveleket bemásoltam hozzászólásként. Volna. A WordPress ugyanis kifeküdt a nagyméretű formázott szövegtől. (Vagy az Opera PDA, nem tudom.)
Alternatív megoldás. Onenote-ból szöveg Word Mobile-ba, elmentve SD kártyára, SD kártya bedug az asztali gépbe, nyomtató berreg.
Huh. És még csak alig múlt éjfél, állhatok neki bőröndöt pakolni.

2 Comments

  1. Es gondolom a “WordPress database error” sem lesz kijavitva egy ideig :)

  2. Hm-hm-hmmmmmmmm. Namármost én nem informatikus vagyok. De ketyerékkel nekem is dolgoznom kell(ene). Mostanában – egy oprendszerváltással is járó laptop- és mobilcsere viszontagságai után – jutottam el arra a pontra, hogy ha ez igy megy tovább, akkor nekem notesz- golyóstoll- zsebnaptár- szóval valami retro lesz a következő upgrade. Valami elképesztő mennyiségű időm ment el arra, hogy beállitgassak, összekötözzek, telepitsek, paraméterezzek, letöröljek, elmentsek, áttöltsek, visszakeresgessek, havertól segitséget kérjek, stb. (Maszek vagyok, egy laptophoz mégse foglalkoztathatok rendszergazdát…)Azt gondoltam, azért mert nem vagyok informatikus, meg bizonyára hülye is vagyok az ilyesmihez. Oszt látom, hogy néha jólképzetthaver1 meg ELTEdiplomáshaver2 is vakarja a kobakját…

    Biztos, hogy normális ez a mai informatika igy? Nem kéne valami “konnektort” kitalálni? Muszáj az egyszerű usereknek ennyit kinlódni? Muszáj az informatikusoknak ennyit kinlódni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading