Ezt az írást már napok óta tologatom itt a piszkozatok között. Gyorsan kiszórom, mielőtt aktualitását vesztené.

Az államfő elmondta újévi beszédét. Nem volt benne semmi meglepő: közölte, hogy irgalmatlanul szar jelenleg a politikai légkör kis hazánkban és ha egy mód van rá, próbáljunk meg szellőztetni.
Erre jött ez a válasz:

“Nem törvényszerű, hogy brutális és drasztikus áremelések nehezítik a családok életét és nem lehet törvényszerű az, hogy a gyógyszer árának, a gáz árának, a távfűtés árának, a közlekedési jegyek árának a növekedése ilyen drasztikus mértéket ölt. Ezt semmifajta természeti katasztrófa, vagy világgazdasági válság nem magyarázza az elmúlt időszakban. Ennek kizárólag egy oka van, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya nem a közt szolgálta az elmúlt időszakban” – mondta Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője. Hozzátette: a koalíció a kormányzás helyett a hatalom megtartására törekedett.

A szóvivő szerint 2007-ben az embereknek már a “hazugságadót” is meg kell fizetniük. A Fidesz egyetért azzal is, hogy az embereknek ne csak a választások idején legyen joguk kifejezni véleményüket azokról a kérdésekről, amelyek jövőjüket érintik. Az államfő “adok-kapok politikai színházra” vonatkozó gondolatával kapcsolatban Szijjártó Péter elmondta: az “intenzív politikai hangulatot” az okozta, hogy Gyurcsány Ferenc morális válságba sodorta az országot.

Lefordítom:

Köszönöm, hogy megkérdeztek. Egyben élek is a lehetőséggel és újból felsorolom jelenleg aktuális hívó/uszító szavainkat.

Nna, ez az, ami nem válasz. Ez együgyű, ostoba propaganda. Nem mondom, erre is szükség van a maga helyén… de most az egyszer el lehetett volna tekinteni tőle. Hiszen pont az volt a kérdés, hogy miért van annyi együgyű, ostoba propaganda.