2.0, bakker

Ma a Nyugati előtti aluljáró felé vitt az utam és amikor kiléptem, hirtelen körbe kellett néznem, hogy jó helyen járok-e. Egy váratlan tömeg tolongott az ajtók előtt, ki görnyedve, ki négykézláb molyolt valamit a padlón.
Aztán amikor közelebb értem, akkor vettem észre, hogy Budapest légifotó térképét applikálták rá valahogy a padlóra, az emberek pedig keresték rajta a házukat, a mama házát, a játszóteret, a szomszéd budit. Én is csak azért nem álltam be közéjük, mert már régebben megvettem Budapest ortofotó térképét. (Én? Barna kérte magának karácsonyra.)
De a legszebb, hogy az egész 2.0. A közeli oszlopokon matricák találhatók, melyeket ki lehet tűzni a térkép megfelelő pontjaira: egy adott hely jó-e (+) vagy tré (-)? Biztos vannak egyéb jelek is, de annyira már nem néztem szét.
Mindenesetre tetszik. Végre nem a megszokott sárdobálás, végre nem a “feltúrjuk a környéket, ha beledöglesz is” típusú választási nekibuzdulás – hanem egy szellemes, olcsó, de a városhoz tartozást erősítő játékos megnyilvánulás.
Piros pont.

2 Comments

  1. Höhöhö… és ha maradunk még a Szlovákban 3-4 korsónyit, visszafelé négykézláb közelről is megnézhetted volna… :DD

  2. Nehezen. Nem láttad… tele volt a placc hajlongó, kuporgó emberekkel. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *