Panne

Csak azért, mert az állandó ‘defekt’ cím már uncsi lenne.

Imhol egy kép.

Nagyítás

Nem, nem a netről vadásztam a google képkeresővel. Ez teljesen friss, én fényképeztem.

Fiam, az új kerékpárjával, második nagyobb útján vadászta le, tegnap reggel. Szerencsére nem messze történt, így haza tudta tolni a bringát és még beért BKV-val az isibe. Én meg ma délután estem neki.
Nem mondom, furcsa élmény volt. A saját bringámat már istenbizony jobban ismerem, mint nejemet. 10 perc alatt kicserélem benne a belsőt. Mármint a bringában. Ehhez képest egy vadiúj, még sorjás monti… megizzasztott. Úgy kezdtük, hogy a hátsó kerék nem gyorszáras volt. Úgy folytattuk, hogy a szerelők – gondolom légkulccsal – bivalyerősen meghúzták mindkét oldalon az anyát. Ha ezt útközben kellett volna megszerelnem, a hordozható szerszámkészlettel… árokba rúgva végzi.
Természetesen a korábbi bringákhoz vásárolt tartalék belső ebbe nem volt jó, maradt a foltozgatás. Csakhogy. Éppen szűkében vagyok a foltoknak. Saját vésztartalékomhoz kellett nyúlnom, mely tkp. az autógumi javítókészlet legkisebb foltjaiból áll. De montihoz jó ez is.
Megkerestem a lyukat, megfoltoztam. Próbafújás: erre a nagy lyuk megszűnése után színpadra nyomultak a kisebbek is. Igen, jól látod: többes szám. Még két lyuk.
Azokat is befoltoztam. Szoktam ilyeneket túlozva írogatni, de ez tényleg úgy nézett ki, mint egy skót vadászezred közös használatú, agyonfoltozott kotongumija.
Raktam volna helyére a belsőt, amikor megszólalt a vészcsengő. Lekaptam a külsőt, kifordítottam. Meg is lett, legalább az egyik bűnös: egy félcentis üvegszilánk alig láthatóan bele volt ragadva a külső mintájába.

Egy újabb kellemesen eltöltött délután.

3 Comments

  1. Köszi, utánanézek.

    (A haverodé a sorompó melleti bringabolt?)

  2. Nem 473 hanem 1181 Budapest, Üllői út 475.(Rotobike). Ez nem a sorompós hanem a Szarvascsárdától a centrum felé 500 méter kb., baloldalon. Télen síkölcsönző(is).Van nála egy Scwalbe gumi minta kollekció-metszet vagymifene aztán ahogy megláttam rögtön beugrottál..:)hátha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading