Feljegyzés az unokáimnak

Eszméletlen dolog történt ma. Itt, rögtön a szomszédban, egy ország egyik része különvált a másiktól – mindez úgy, hogy az anyaország baromira zabos, de nem tehetett semmit… Európa egy része morgott ugyan, de nem csinált semmit… Európa másik része rábólintott… Oroszország morgott ugyan, nem is kicsit… de Amerika is rábólintott.
Koszovó önálló állam lett.
És a Vajdaságnak tök ugyanaz a státusza, csak éppen nem bombázták korábban halomra. Aztán ott van Erdély, meg a Felvidék…

Furcsa dolgok lehetnek még itt.

És én egész nap Powerpoint preziket gyártok.

11 Comments

  1. Ok, az elejét értem…
    De szerinted tudni fogják, mi az a Powerpoint… ? :)

  2. Valószínűleg nem. De nem is kell tudniuk, elég, ha annyi marad meg bennük, hogy valami hiábavalósággal töltöttem a történelmi órákat. :)

  3. Az a baj, hogy Vajdaságban vagy Erdélyben már nem 90% magyar van, mint Koszovóban albán…
    Meg nincs ott alapból a KFOR. Meg az “anyanemzetet” nem lőtte szét pár éve a NATO. Nagyon nem ugyanaz a helyzet…

  4. Szerintetek hogy reagált volna USA, ha tegnap az erdélyi magyarok, a felvidéki magyarok, a vajdasági magyarok, a déltiroli németek, a spanyolországi baszkok, a finnországi svédek, valamint Korzika szintén kikiáltja függetlenségét, a lakosság utcára vonul örömünnepet ülni, és közben a saját zászlói mellett az amerikai csillagos-sávos lobogót lengeti?

  5. Esetleg az nem baj ugye, hogy “gondoskodunk” jövőbeni konfliktusokról (helyi? háborúk).

  6. dooma,

    Nyilván egyik náció sem fog egyből tülekedni. Mindenki kivár, hogy mi lesz ebből… és később várhatóak csak erősebb lépések.
    Mindenesetre eléggé elgondolkodtató, hogy az EU sem oldja meg – a saját berkein belól – ezeket a régóta húzódó konfliktusokat.

  7. JoeP,

    Én csak arra a fura szitura szeretném felhívni a figyelmet, hogy majdnem ugyanannyi USA lobogót lehetett látni az ünneplőknél, mint koszovóit…
    Az összes többi példám csak erős túlzás, talán a baszkok kivételével (ld ETA ill. a Batasuna párt törekvései).
    Mindenesetre érdekes volt az ami zászlókat látni. Az 1. összeesküvés-elméletem szerint az USA igy akarja biztosítani magának az EU-ba irányuló leendő olajvezeték feletti ellenőrzést (Töröko. NATO tag, Görögo. szintén). Valamint borsot tör Oroszo. orra alá, hogy gyengíti legföbb európai szövetségesét: Szerbiát.

    Ilyenirányú összeesküvés-elméletből még vagy 4-et gyártottam, egyebekből legalább 30-at. Van közöttük szabadkőműveses, szélsőbal-szélsőjobbos, judeo-plutokratás, egyházas (az összest beleértve), esernyős-titkosszolgálatos, hamburgergyáras, sőt tűzoltós-vasutasos is. Mindig az alkalomhoz legmegfelelőbb, igény szerint testreszabva. És intelligenciámnak köszönhetően én mégsem vagyok paranoiás;-)))

  8. Ja, nem mondtad, hogy professzionális politikai elemző vagy. ;-)

  9. Dooma, én tegnap csak albán zászlókat láttam, egy pár USA-t és EU-t. Koszovóit egyáltalán nem — nem is tudom, hogy az milyen, de nem hinném, hogy vörös alapon szkipetár sas :)

  10. Varanusz!
    Kösz az infot! Ezek szerint változtatnom kell összeesküvés-elméletemen: A zászlógyárosok szövetsége áll az események hátterében:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading