Alvás

A két alapvető axióma:
– Az alvás nagyon fontos.
– Az alvásra nem szabad ráparázni.

Jó, mi? Azaz amikor lefekszel, nem szabad arra gondolnod, hogy az alvás fontos, ebből kifolyólag jól _kell_ aludnod. A legjobb, ha ilyenkor elengeded, és azt mondod, leszarom az alvást. Miközben a háttérben azért tudod, hogy a francokat, bizony fontos, hogy jól aludjál, nem szabad leszarni. De ha erre gondolsz elalvás előtt, akkor nem fogsz jól aludni.

Tisztára, mint a szex.

Ez az egész a sportórámmal kapcsolatban jutott eszembe. Most képzeld el, hogy lenne az órádon egy szexmonitor. Minden szeretkezés után eléd tolna egy diagramot, hogy na, nézd öcsi, látod itt ez egészen szép volt, gratulálok, viszont ezen a lilával jelzett részen alibiztél, azért ez nem szép dolog, legközelebb a végén egy kicsivel több szív, több tüdő.
Szerinted egy ilyen monitorozás mennyire segítené elő a kellő ellazulást?

5 Comments

 1. Megoldás: óra nélkül kell aludni.

  És a szex is jobb nélküle ;)

 2. Én szerintem mikor dőlök be az ágyba, már akkor alszok…
  A szex az egy másik káposzta…
  (ja nem, akkor is elalszok :D)

 3. Én egyszerűen oldom meg: leszarom, hogy hogyan fogok _most_ aludni. Utólag elemzek csak, napokkal, hetekkel később.

  És természetesen ennek nem az az oka, hogy semmi időm nincs ezzel foglalkozni. Á, dehogy, ez kérem csúsztatás! :D

  • Az elemzés időpontja gyakorlatilag mindegy. Ha tudod, hogy mi a jó alvás, ha tudod, hogy mit kellene produkálnod, az már elég, hogy bezavarjon.

   • Igazából annyira nem zavar be nálam. Az alvás kapcsán abszolút nem érzem a teljesítménykényszert, ténylegesen nem foglalkozok vele, hogy hogyan alszok, inkább csak annak vonatkozásában nézem a dolgot, hogy mennyire volt amúgy is stresszes időszakom, és ez hogyan csapódik le az alvásminőségemen. Érdekes látni, szomorkodok egy kicsit, és konkrétan elfelejtem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *