Nem, ez most nem Covid. Ez egy karácsonyi ajándék.

Régi történet. Kábé tíz éve készítek videókat, a minőséget hagyjuk, de a megszállottság erős. Ez alatt az idő alatt többször is előfordult, hogy teljesen váratlan zenék jogtulajdonosai blokkolták a kész videót. Ezen anno sokat problémáztam és végül született is megoldás: az alapvetően fájltárolásra kitalált mega.nz tárterületen sikerült beröffentenem a videostreaming-et. Ide rakosgattam a letiltott videókat.
Persze, én is tisztában voltam vele, hogy ez egy korlátos megoldás. A youtube háttértárból egyre inkább önálló közösségi platform lett, sokan – köztük én is – rendszeresen szörfölgetnek rajta, érdekes videókat keresgélve. Hagy ne meséljek arról, hogy a szokásos első kéthetes 70-150 megtekintés után néhány videóm mekkora látogatottságot tudott összegereblyézni, fogalmam sincs hogyan. Belinkelték valahol, megtetszett a youtube-nak és sok helyen ajánlja… tényleg nem tudom.
Ebből a hullámból maradtak ki a mega.nz videók.

Pár nappal karácsony előtt kiváncsiságból ránéztem ezekre a videókra. A ‘ránéztem’ nem is a legjobb kifejezés, gyakorlatilag mind a kilencet feltöltöttem a youtube-ra. És csodák csodájára öt darab maradhatott is: háromnál nem volt semmi megkötés, kettőnél meg valami isten háta mögötti helyen nem láthatják. Ráadásul ez az öt valamilyen formában mind a szívem csücske.

A 2022-es videók véget értek. (Ha nem kap el ez a hülye betegség szeptemberben, még lett volna két bringatúra. De nem lett.) Így viszont, hogy tulajdonképpen ajándékba kaptam 5 új videót, olyanokat, amelyek eddig még nem szerepeltek a youtube-on, ezekkel folytatom majd a kéthetenkénti videók sorát.