Lisszaboni kirándulás

Ez a videó más, mint a többi.
Kezdjük ott, hogy Lisszabonban majdnem minden boltban lehet zöld bort kapni. Én pedig nagyon szeretem ezt a műfajt. Sajnálatosan csak 3 napra mentünk. Ebbe az időtartamba kellett annyi zöld bort belepréselnem, amennyit csak lehetett.
Három napig végig spicces voltam.
Eleve már a nap is úgy kezdődött, hogy a reggelihez bontottam három üveg zöld bort. Másfelet megittak a csajok, másfelet én. Aztán végigvigyorogtam az egész napi csavargást. Amikor kezdett tisztulni a látásom, gyorsan utánatöltöttem. Az estékről meg jobb nem is beszélni. (Amikor reggel nem emlékeztem, hogy este sütöttek nekem egy pizzát én pedig megettem. Finom volt. Biztosan.)
Nos, ehhez add hozzá, hogy végig fejkamera volt rajtam. Nyomkodtam a gombját, mint a kisiskolás, amikor megkapja az első mobilját.
Kábé 7 órányi nyersanyag gyűlt össze.
Egy hónapig vágtam, mire 22 percnyi videó lett belőle.
Viszont… viszont volt miből dolgoznom. Korábban mindig az volt a bajom, hogy nincs nyersanyag, illetve ami van, az is olyan béna, naná, hogy bénák lettek a videók is. Ez most nem fenyegetett. Igen, sok olyan felvétel volt, melyeket vigyorogva néztem, aztán elsuppasztottam valahová. Nem publikus. De maradt még bőven. Ez már akkora anyagmennyiség, hogy csak az került egy hétbe, mire kétszer egymás után átnéztem a nyersanyagot és kijegyzeteltem, miből mennyi van. A koncepció összerakása is napokba tellett.

Na mindegy, száz szónak is egy a vége, ez egy kifejezetten jó videó lett. Legalábbis hozzám képest. Jelenleg ez a kedvenc.
És nem mellékesen megmutatta, hogy bár több vele a munka, de jó videó akkor lesz, ha rengeteg a nyersanyag. Ahhoz viszont fejkamera kell és állandó gombnyomogatás.

3 Comments

  1. Álmaim városa Lisszabon. :) :) Nagyon szerencsések voltatok, hogy eljutottatok! És a vinho verde, hát igen, tipikus portugál specialitás, az északi Porto vidékén terem, akárcsak a híres szuperédes portoi bor.

    Remélem, voltatok egy kis eredeti portugál édesség kóstolóban is.

    A Pastéis de Belém Lisszabon nyugati elővárosában, Belémben található, a legrégebbi folyamatosan működő édességboltja az országnak, ahol mai napig is titokban van tartva az igazi pastel de nata receptje. A pastel de nata a portugálok nemzeti édessége. Ez az a hely Belémben:

    https://www.tripadvisor.hu/Pasteis-de-Belem-Lisbon/https://hu.flatfy.com/

    Oh, mielőtt elfelejtem, van mé
    g egy jópofa édesség, amit muszáj megpróbálni, az húngaros [ejtsd: úngáros]. Igen, igen, ennek a neve magyarokat jelent. :) Senki nem tudta megmondani, hogyan terjedt el ez az apró édes, lekváros-csokis sütike Portugáliában húngaros néven. De fantasztikus látni úton útfélen, minden szupermarketben és pékségben belebotlik az ember. Így néz ki:

    http://www.sacolinha.pt/produto/hungaro-recheado/

    Örülök, hogy élveztétek a túrátokat! Fantasztikus a videó! Remélem, visszamentek hosszabb időre is. Én Portugáliában éltem egy évet egyébként, és életem legfelejthetetlenebb időszakának mondanám. Csodálatos ország, csodálatos tájak, csodálatos emberek, csodálatos életfelfogás. Menjetek vissza mielőbb! <3

  2. :)
    Jól hangzik! Bízzunk benne, hogy hamarabb eljön, mint a “nagyon távol”.
    Sok sikert kívánok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *