Élek

Vasárnap ugrásszerű javulás következett be, estére gyakorlatilag tünetmentes lettem, eltekintve a köhögésrohamoktól. Azaz emberek közé még nem tudok menni, de egyébként már rendben vagyok.
Ennek örömére bele is vetettem magamat a sűrűjébe.

 • Lebontottuk a karácsonyfát és kitakarítottuk az alsó szintet. (Érdekes dolog ez a fenyőfa, akkor is örülünk a hangulatváltozásnak, amikor behozzuk, meg akkor is, amikor kidobjuk.)
 • Meglátogattam a padlást egy kisebb méretű szivar erejéig.
 • Emiatt a CTB-Locker miatt már nem tudom tovább halogatni, jó egynapos munkával sikerült befaragnom a backup-ot a fájlszerveren. Még elketyeg 3-4 napig, mire mindent lement, de utána azért nyugodtabb leszek. (Meg átraktam manuálba a felhőszinkronokat, meg elbeszélgettem a júzerekkel családtagokkal a felelős számítógéphasználatról.)

Szóval úgy csinálok, mint aki kezd életjeleket mutatni.

11 Comments

 1. Köhögésre egy kis lándzsás útifű.

 2. Nagyon jó a köhögésre a héjastól főzött vöröshagyma tea. Nálunk már többször segített. Az íze szörnyű, de hatásos.

 3. @UnA: A dokinő valami Terpini oldatot írt fel, állítólag ugyanaz, mint a lándzsás útifű, csak vacakabb az íze. Ezt kedd óta nyomom, de nagyon lassan hat, gondolom az alváshiány miatt.

 4. @baluzoli: Már a gondolatától is rosszul vagyok.

 5. Igen, ez a baj a lándzsás útifűvel, hogy még finom íze is van, legalábbis nálunk hajlamosak a fiatalok eliszogatni :)

 6. Szia,
  CTB-Locker -ről megosztanál némi tapasztalatot? Meglep, hogy egy olyan tapasztalt szaki mint te is belefutott. Vagy félre értem és elővigyázatosságból mentesz?

 7. Elővigyázatosságból mentek. (A családban mindenkinek írási joga van a fájlszervereken, nem akarok kockáztatni.) Ami miatt beparáztam, az az, hogy látom, az ügyfélkörünkben milyen sokan beszopták.

 8. Na, a Trepnit (en csak igy hivom) ugy felejtsd el, ahogy van, nem hasznal az semmit, raadasul undorito ize van. Menj be a patikaba, van egy izlandi zuzmos tortenet, szopogato tabletta es lila, a nevet fejbol nem tudom, abbol kerj egy dobozzal, es kezdd el szedni. Ha ket napon belul nem vagy jobban, akkor menj vissza a dokihoz, es kerj beutalot a tudogyogyaszatra.

 9. Kozben megtalaltam, errol van szo: http://www.islamoos.hu/ en a feketeribizlis cuccot hasznalom kohogesnel, ket, max 3 nap alatt szokott hatni, egy alvasgatloan eros kohogesbol is hasznalhato allapotba hoz.

 10. A terpini köptető (hurutos köhögésre), az izlandi zuzmó inkább száraz köhögésre való. Ha van mit felköhögni, nem igazán jó a köhögést gátolni, hacsak nem túl erősen köhögsz, meg esetleg éjszakára, ha aludni is szeretnél.

 11. Nekem koptetonek a Mucopront valt be, ha egyaltalan kell. En ugy hasznaltam, hogy reggel bevettem egy Mucoprontot, az hatott delutan-estig, ejszakara meg – mivel nem akartam az ejszakat sem kohogessel sem valadekkivalasztassal tolteni – egy zuzmos cuccot. De egyszer vegigszedtem egy Terpini kurat is, de semmi emlitesre meltot nem javitott rajtam, se nem koptetett, se nem konnyitett semmit. Utana ket-harom nap Mucopront megoldotta a kerdest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *