Már most szólok, hogy Rudi, mielőtt olvasnád, takard el a szemed.
Szóval ma bevetettem a teljes fegyvertárat. Megkevertem a tócsi alapanyagot (hagyományos keverék + friss bazsalikom, petrezselyem és egy árnyalatnyi oregano), majd egy tálkára összekockáztam filézett csirkemellet, kolbászt, füstölt sajtot (Karaván) és maasdamer sajtot. Ezeket forgattam bele sütés előtt a masszába. Így végül ötfajta tócsitallért sütöttem, méghozzá úgy, hogy evéskor előre nem lehetett tudni, melyik milyen lesz.
Tapasztalatok:
- A kolbász nem volt olyan jó, mint ahogy elképzeltem. Felejtős.
- A sajtok viszont nagyot szóltak, mind a két fajta. Ezen a vonalon még érdemes tovább kisérletezni.
- A húsoknál pedig jobban jártam, ha beburkolás helyett együtt sütöttem őket a tócsival. Ha ugyanis burkoltam, akkor a hús éppen csak megsült, ha meg külön sütöttem, akkor egyrészt az olajból átvette a tócsi ízét, másfelől addig süthettem, amíg ropogós nem lett.
- Jó játék volt, de simán elfogyott másfélszer annyi bor sütés közben, mint máskor.
És már van ötletem a következő kísérletre. Az élet szép.
2013. August 21. Wednesday at 18:49
Aki ilyet csinál az más “gyalázatosságokra” is képes!! :-)
2013. August 21. Wednesday at 18:52
És még nem fejeztem be. :)
2013. August 22. Thursday at 06:28
Azt látom, hogy a kreatívitásod határtalan ebben a témában is, de a száraz zsemle variációk sem voltak semmik! Ott egy dologra azért vigyázni kell. Nevezetesen az a kis iker griller ha vastag cuccot kap és azonnal lezárod eltörhet a fogója. Már ha van neki. Nekem ez sikerült, így a következőt már nem akasztom be addíg míg át nem melegszik és át nem puhul megfelelően. Akkor már vidáman zárható nem okoz gondot. Persze az sem rossz, ha figyelünk a vastagságra!
2013. August 22. Thursday at 07:57
Azok a variációk nem száraz zsemlékre épültek, hanem tocsogásig vízzel átitatottakra. Nem volt gond a fedél lezárásával.
2013. August 22. Thursday at 10:42
:)