Eldöntetett

Ez tényleg nem az én napom. Csináltam egy új admin usert, feltettem a Forensit profilmatyizó programot, előtte a biztonság kedvéért átmásoltam a régi profilomat egy másik könyvtárba, majd megnéztem, mi látszik a Forensit-ből. Semmi. Láttam a belépett admin temporary profilját, láttam az újonnan létrehozott admin profilját, de a saját régi profilomat, melyet másolni akartam, azt nem. Megnéztem ugyanezt a Windows-ból is, de ott sem láttam magamat. Hmm. Restart.
Azóta nem tudok belépni a gépre. Bejelentkezéskor ugyanis pont inverzben viselkedik: csak a régi felhasználómat látja, akit viszont nem enged be. (Azt mondja, a beléptető szerviz hibára futott.) A másik két admin nem látszik, nem választható. Hová tűntek? Különösen az új admin, aki már az új viszonyok között keletkezett, azaz élő profilja volt és már be is lépett vele egyszer? Rejtély.

Nyilván próbálkoztam a safe boot-tal, de semmi. Pedig úgy nyomtam a shift+F8-at, mint süket a csengőt, de nem történt semmi.

Bebootoltam egy telepítő lemezről, de a restore point-nál azt mondja, hogy előtte adjam meg, melyik Windows-ról van szó. De hol? Nincs ilyen menü. Egyedül a command prompt működik, most onnan másolom ki USB diszkre a vinyók tartalmát. Ennyit tudok.

Most már biztos, hogy újratelepítés lesz belőle, de nem vagyok nyugodt. Például ott van a számlázóprogramom. Azt eddig mindig úgy vittem át, hogy backup a régi gépen, restore az újon, aztán hajrá. Fogalmam sincs, fájlszinten is átvihető-e. És még egy csomó kérdés, melyet most nincs erőm végiggondolni.

Hogy mi történhetett? Fogalmam sincs. De azt hiszem, ezt nevezik rémálomnak.

Ja, és csak megjegyzem, amikor visszajöttünk a nyaralásról, csak a sürgős tevékenységek listája két oldal volt a spirálfüzetemben.

ps.
Közben eszembe jutott néhány ötlet (pl. rdp, biztonsági másolat törlése), de mára már elég volt. Meg úgyis másol a dög.

1 Comment

  1. Ha van command promptod, akkor a system32-ben lévő utilman exét nevezd át, s másold oda a cmd.exe fájlt utilman.exe névvel.

    Utána reboot, s a loginképernyőn kattints a kisegítő lehetőségeket indító ikonra. Lesz command promptod system nevében.

    Utána a
    net user administrator *
    Paranccsal tudsz magadnak adni új jelszót, vagy hasonlóan engedélyezni az accountot, vagy ugye új usert is lehet létrehozni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *