Tócsi, kicsit máshogy

Komolyan mondom, egyszer próbáld ki.

Bontasz egy üveg olaszrizlinget, majd megcsinálod a klasszikus tócsi alapanyagot. Én már ezt is meg szoktam cifrázni: nem csak a krumplit, hagymát és fokhagymát darálom le a mixerben, hanem egy méretes cukkinit is. A fűszerezés természetesen ösztönös – én pl. szívesen teszek bele bazsalikom leveleket, hiszen amúgyis veszettül burjánzanak a teraszon.
De a lényeg csak ezután jön. Amíg áll a massza, addig előveszek a mélyhűtőből fagyasztott csirkemellfilét, mikróban kiolvasztom, majd ilyen ötcenti átmérőjű vékony darabokra összevágom. Kevés fűszer erre is mehet. Aztán beledobom a szeleteket a tócsimasszás küblibe, egy idő után kanállal kihalászom, majd beleejtem a vastagon trutymós húst a forró olajba. Miután kisütöttem, a hús gyakorlatilag bele lett panírozva a tócsi tésztájába.

Kifejezetten finom.

This entry was posted in Gasztro.

5 thoughts on “Tócsi, kicsit máshogy

  1. Huh, hát bevallom Don Padre Amigo mio tőlem ez nagyon távol áll, számomra úgy ahogy van borzalmas, de tiszteletben tartom más őrültségeit is! :-)

    A darálást tócsni ügyben kimondottan barbarisztikus (már bocsánat) engedménynek tartom, és a sok számomra feleslegesnek tűnő adalékot is, de ahány ház annyi szokás és ez így van jól azért valahol.

  2. Hasonlít, de nem ugyanaz. Amit én csináltam, abban volt hagyma is (nem kevés), a cukkinitől pedig lágyabb lett a panír. A hússal sem vacakoltam, nem forgattam meg előtte lisztben. A tejföl, reszelt sajt is elmaradt.

  3. Rudi, te most ne figyelj ide. Kipróbáltam a fenti receptet (minusz cukkini) csirkemell helyett füstölt sajttal, és azzal is remek volt. Egy kicsit jobban kellett figyelni a sütésre, de nem folyt szét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *