Komolyan mondom, egyszer próbáld ki.
Bontasz egy üveg olaszrizlinget, majd megcsinálod a klasszikus tócsi alapanyagot. Én már ezt is meg szoktam cifrázni: nem csak a krumplit, hagymát és fokhagymát darálom le a mixerben, hanem egy méretes cukkinit is. A fűszerezés természetesen ösztönös – én pl. szívesen teszek bele bazsalikom leveleket, hiszen amúgyis veszettül burjánzanak a teraszon.
De a lényeg csak ezután jön. Amíg áll a massza, addig előveszek a mélyhűtőből fagyasztott csirkemellfilét, mikróban kiolvasztom, majd ilyen ötcenti átmérőjű vékony darabokra összevágom. Kevés fűszer erre is mehet. Aztán beledobom a szeleteket a tócsimasszás küblibe, egy idő után kanállal kihalászom, majd beleejtem a vastagon trutymós húst a forró olajba. Miután kisütöttem, a hús gyakorlatilag bele lett panírozva a tócsi tésztájába.
Kifejezetten finom.
2013. July 25. Thursday at 10:03
Huh, hát bevallom Don Padre Amigo mio tőlem ez nagyon távol áll, számomra úgy ahogy van borzalmas, de tiszteletben tartom más őrültségeit is! :-)
A darálást tócsni ügyben kimondottan barbarisztikus (már bocsánat) engedménynek tartom, és a sok számomra feleslegesnek tűnő adalékot is, de ahány ház annyi szokás és ez így van jól azért valahol.
2013. July 25. Thursday at 16:26
Hátha még tudnád, hogy a krumplit nem szoktam megpucolni. )
2013. July 25. Thursday at 19:29
Mátrai borzaska
2013. July 25. Thursday at 19:50
Hasonlít, de nem ugyanaz. Amit én csináltam, abban volt hagyma is (nem kevés), a cukkinitől pedig lágyabb lett a panír. A hússal sem vacakoltam, nem forgattam meg előtte lisztben. A tejföl, reszelt sajt is elmaradt.
2013. August 05. Monday at 20:27
Rudi, te most ne figyelj ide. Kipróbáltam a fenti receptet (minusz cukkini) csirkemell helyett füstölt sajttal, és azzal is remek volt. Egy kicsit jobban kellett figyelni a sütésre, de nem folyt szét.