Ordító egér

Ráküldtem a windowsupdate-t a laptopomra. Kiadott 1 kritikus frissítést, meg ránéztem az opcionálisokra is, és kiválasztottam közülük vagy tizet. Köztük volt egy egérdriver is. (Időközben egeret cseréltem, a mostani egy abszolút egyszerű, kétgombos, görgős MS optika laptopegér. Rádugtam, működött.)

Elindult a windowsupdate. Meg én is a büfébe, mert ez olyan ráérős dolog. Kávé, rétes. Visszajöttem – és egyből lehuppantam a székemre. A monitoron ott figyelt egy ablak: az egérmeghajtó telepítő szoftvere üdvözölt és várta, hogy elfogadom a szerződési feltételeket. Várta. Anélkül, hogy a patch-ekhez hozzányúlt volna. Egy egérdriver, bakker. Jó, elfogadtam, ment tovább a patch-ek telepítése. Gondoltam én. Egy idő után gyanús lett, hogy nem igazán megy a csík, megnéztem alaposan a tálcát – és ott volt egy új ikon. Rákattintottam. Feljött egy újabb ablak. Az egérdriver telepítője megköszönte, hogy használtam. Anyád. Újabb kattintás, és végre felmentek a hotfixek is.
Ábra
Dolgoztam, dolgozgattam. Próbáltam magam túltenni a magáról túl sokat képzelő egérdriveren. De nem lehetett. Pár perc múlva feljött egy bazi nagy buborék, melyben lelkesen közölte az operációs rendszer, hogy tudok-e arról, hogy éppen a közelmúltban estem túl egy sikeres egérdriver telepítésen? Rezignáltan kattintottam a buborékra. Gálya. Két perc múlva egy újabb ablak. Ez most azt javasolta, hogy ha már ilyen sikeresen abszolváltam az egérdriver telepítést, mi lenne, ha részt vennék a Customer Experience Improvement Program-ban és bár majdhogynem lehetetlen, de értékes tanácsaimmal talán még tudnék javítani a driveren.

Az már egy teljesen más dolog, hogy a driver telepítése után egy műanyag vacakról kiderült, hogy nem a kényelmet szolgáló dudor, hanem az is egy egérgomb, mely aktválta a nagyító üzemmódot. Melyet egyszerűen képtelen voltam kikapcsolni. Hogy azért, mert béna voltam, vagy azért, mert az ábra szerinti negyedik egérgomb abszolút nem létezett fizikailag az egéren, azt már nem tudom. Végül persze megoldottam, addig tologattam a fél képernyő méretű nagyított négyzetet, míg megtaláltam a nagyító alkalmazás eredeti ablakát majd vad hörgéssel böktem rá a jobb felső sarkában az X-re.

Emellett még kaptam egy alkalmazást ipoint.exe néven, mely ugyan nem csinál semmit, de cserében nem lehet bezárni.
Ennyi. Tulajdonképpen lehetett volna sokkal rosszabb is.

11 Comments

 1. Nos, ezek után csak egy kávét :)

 2. Lesz még ebből emil, hogy elégedett vagy-e az egérdriverrel, majd telefonos, később személyes kérdőívkitöltés és felmérés az egérhasználati szokásaidról.

 3. welcome to the real world :D

 4. @Makány Sándor: Te nem is tudod, milyen az igazi élet. :)

 5. @F99: Ebben az a durva, hogy nem vicc.

 6. ennyi macsekhoz járt már egy valamire való egér:-)))

 7. Ez úgy az igazi, ha épp 3-4 határidő szorít és még a mobil is egyfolytában csörög (pl. közvéleménykutató vagy befektetés ajánló), plusz egy nagyonfontosügyfél-nél egy összeomlás.
  És koronaként egy ködös szuttyogó nap.

  És ekkor kell megkérdeznie az egér drivernek, hogy biztos jól működik?

 8. JoeP: Dehogynem, nap mint nap, bent a cégnél…

 9. Az ipoint.exe az a wireless kyboard + wireless optical mouse combo cuccal is jött. Nálam nem csinál semmit, csak van.

 10. @Csasz: Hát, ezt tök feleslegesen tette fel, mert az én rendszeremben csak én vagyok wireless.

 11. @JoeP: Talan ezert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *