Kertész leszek

Nagyítás

Habár borzasztóan nem értem rá, de a természet nem vár. Nem lehet azt mondani neki, hogy te, figyelj, most borzasztóan nem érek rá, várjál már egy kicsit a levéltetűkkel, majd úgy két hét múlva lesz időm csak permetezni.

Így elkertészkedtem egész nap az udvaron. (Számítógép bekapcsolva, nagylánynak tételsorok kiadva.) Gereblyéztem egy hatalmasat, megmetszettem mindent, amit meg kellett, majd jött egy monstre lemosó permetezés, végül Nejjel bezsákoltuk az eddig molcsolásnak kint hagyott faleveleket.
Jó hír, hogy a teljesen halottnak hitt és csak lustaságból ki nem dobott szelídgesztenyén mintha rügyek lennének, sőt, a hasonló státuszú galagonyát durván visszametszettem és a fa törzse élőnek tűnt. A meggy viszont abszolút meghalt.

12 thoughts on “Kertész leszek

  1. Mondjuk a linket nem értem, de valóban, a szivar tényleg hiányzik. Ha tíz évvel ezelőtt nem szoktam volna le a szivarról is, nagyon jókat el lehetne mostanság ücsörögni a teraszon.

  2. Látod, nekem ez is az egyik tényező volt, ami miatt el fogunk innét költözni. Nem élvezet és hobbi a kertészkedés, ha muszájból csinálja az ember. Sok munka mellett meg nincs időm rá, ami van szabadidő, azt inkább a családra fordítanám, de a kert nem vár: füvet kell nyírni (különben beleszarnak a macskák), sövényt stb.

  3. Dehát nektek nincs is kertetek? :))
    (Legalábbis úgy emlékszem, hogy csak akkorka volt, hogy akár körömvágó ollóval is le lehetett vágni a füvet.)

  4. Egyébként jogos a felvetés. Így utólag már én is hibának tartom, hogy a két kicsi gyerekkel kiköltöztünk a Bakonyba, kertes házba. Akkor az ideális – ugyanannyi pénzért – egy veszprémi panellakás lett volna. Bent van a városban és összkomfort: nem kell foglalkozni a kerttel, a fűtéssel (szénlapátolás, kihamuzás), van telefon… meg ilyenek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *