Harcaim 03

És akkor az útlevél. Ez is egy jó kis kálvária. Már írtam róla, november elején kezdtem bele a meghosszabbításába, mert tudtam, hogy februárban utazok, addigra mindenképpen kell egy új. December közepén jutottam oda, hogy bevették a papírjaimat. Addig ugyanis rendszeresen lefagyott a számítógépes rendszerük, ahogy beléptem az ajtón.

Két-három hétre igérték, no meg persze az ünnepek. Úgy kértem, hogy ha meglesz, küldjenek sms-t.

Január 20 körül kezdtem ideges lenni. Mindjárt itt van a február, útlevél meg sehol.

Felhívtam a céget. Elmondtam, hogy ideges vagyok. Azt nem mondtam, hogy ingerült is, mert azt úgyis hallották a hangomból. A túloldalon a nő nem igazán volt képes tisztázni, hogy akkor én hogyan is terveztem átvenni az útlevelet.
– Sms! Értse már meg, sms! – sikítottam.
– Ja, megkapta az sms-t? Akkor miért nem jön be érte?
– Miért már Önöknél van?
– Várjon, mindjárt nézem… Igen.
ÁÁÁ.
Ha nem hívom fel őket, akkor még ma is itthon ülnék és várnám, hopgy értesítsenek. Így is egy félreértés kellett hozzá, hogy tisztázódjon a helyzet.

Bementem, felvettem.

Így legalább megint van papírom ahhoz, hogy időnként elmeneküljek ebből az országból jó messzire.

6 Comments

 1. Izé… előre is én kérek elnézést… :)
  Mint már említettem, kedden jártam az okmányirodában, más ügyben, de ha már ott, csináljuk meg az útlevelet is, mert lejárt tavaly előtt… Ügyintézés utazással oda-vissza(P60-Aszód) 55 perc alatt megvolt (2 ügyfélkapu regisztráció + útlevél kérelem). Ez történt kedden.
  Pénteken hozta az útlevelet a postás… :)

 2. Hát, igen. P60 már majdnem Szlovákia. ;-)

 3. Csak egy picit off: fel lehetne e helyt sorolni, mi kell az utlevel kerelemhez? Nem akarok egyelore sehova se menni, csak idonkent kell +1 fenykepes igazolvany, es ezt a konnyebb megszerezni.
  Gondolom alap, hogy szemelyi, lakcimkartya, de mi van utana?

 4. Gyuri,

  amit én vittem: lejárt útélevél. Kérték még a személyim meg a lakcímkártyát, be kellett fizetni a postán 14 ezret (10 évre ennyi, 5 évre 7.500) és ennyi. Lefényképeztek, leolvasták az ujjlenyomatom és alá kellett írni a kérvényt. Semmi egyéb, kb 5 perc volt mindennel…

 5. @BB: ehem, nekem ezzel egyetlen egy apro picike kis bajom van: nekem meg sosem volt utlevelem, ergo nincs lejart uti levelem. :-(

  @varanusz: koszonom. Ezek szerint kell a szokasos szemelyi + lakcim csomag, meg melle egy szuletesi anyakonyvi, meg BB leirasa alapjan olyan 10kHUF kp (aggodok a kartyas fizetes lehetosegenek megletetol). Cool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *