Harcaim 02

Aztán ha már informatika, akkor kávé. Jó másfél éve lelkendeztem, hogy vettünk egy nagynyomású kávéfőzőt, jajdejó. Tényleg az is volt. Nyilván drágább volt a kávé ilyen kapszulás kiszerelésben, de sokkal finomabb is.
Amíg volt. Fél éve hirtelen kihalt mindenhonnan a Martello kávékapszula. Mi általában bevásárlóközpontokban szoktunk vásárolni – ne fújolj, annyira kint lakunk a város szélén, hogy ami neked a sarki közért, az nekem az Auchan – és az összes helyről eltűnt. Elfogyott a Corából, mindegyik környékbeli Auchanból és a Tescóból is. Kisebb boltokban eleve nem is volt.

Mit mondjak, durva váltás volt áttérni a Nescafe-ra. Közben meg nézegetni a szép színes kávéfőzőt a konyhában.

Persze itt van ez a remek internet, rendeljünk onnan kávét. Kezdjük a tiszta forrásnál: martello.hu. Van webbolt, van kávé, egy kicsit drágább, mint ahogy eddig vettük, de legyen. Kávé a kosárba, kosárral a pénztárba – ahol közlik, hogy az átvételre csak egy mód van, futárral. Ezerötszáz pénz. A kávé 2200.
Arányaiban ez még akkor is durva, ha három csomaggal veszek. Csak azzal vesd össze, hogy az itmedia-nál 500 a szállítási költség. Szlovákiából.
Oké, tízezertől ingyenes. De az öt zacskó. Durván öt havi készlet. Mit is írnak a kapszulás kávé előnyeinél? Hogy nem kell több kiló kávét megvásárolnod előre, mindig csak annyit veszel, amennyire szükséged van. Aha.
Keressünk alternatívát. Van Martello kapszula az ebolt-nál is. Egy halvány árnyalattal drágább, de a házhozszállítás 500, illetve át lehet venni személyesen is, ingyen. Ez már sokkal jobb.
Megrendeltem. Visszaírták, hogy 1-3 nap. Majd ezt ismételgették 3 naponként. Két hét után mondtam le, töröltem a rendelést. Valószínűleg ők is csak most realizálták, hogy eltűntek a Martello kapszulák az országból.

Azaz nincs más megoldás, a gyártótól kell venni, ötös kiszerelésben. Megrendeltem. Szerdán visszaigazolták, hogy 1-2 napon belül kihozzák. Visszaírtam nekik, hogy pénteken egészen biztosan nem leszek megadott címen, vagy hozzák hétfőn, vagy ha semmiképpen nem bírnak várni, akkor pénteken hozzák egy másik címre. Erre kaptam pénteken egy levelet, hogy a csomagot átadták szállításra a futárnak – aki nem jelentkezett az általam megadott címen.
Megkapartam magam. Nem kicsit, nagyon.
De végül leszállították hétfőn az adagot. DHL. Aha.
Értem én, hogy így tényleg elegáns… de biztos, hogy nincs valami vevőbarátabb megoldás?

23 Comments

 1. Nekem ilyen van:
  http://coffeeandstyle.com/shop_art.php?shop_id=6520&cat=582726

  Kávépárnát gyakorlatilag mindenütt lehet kapni hozzá, a választék pl.
  http://coffee-fiesta.com/shop_art.php?shop_id=5682&cat=519487

  Ami jó benne, minden párna kompatibilis, gyakorlatilag függetlenül a márkától.
  Ausztriában gyakran van Jacobs Krönung 36-párnás akcióban 4 Euro-ért. Így egy igazán finom kávé 30.- Ft-ba kerül.
  A géped meg beadod a a zaciba.

 2. Ezért faszság a kapszulás kávé. Tisztára mint a nyomtatóknál. Évente lecserélik a kapszulákat, hogy új gépet akarj venni.

  Kicsit drágábban vesz az ember inkább olyant, ami darálja szemesből.

  Oszt csókolom..

 3. Nem úgy fogalmaznék, hogy faszság, hanem inkább úgy, hogy a konzumidiotizmus újabb frontja. Amíg az emberek örülnek az ilyen szaroknak, addig egyre több ilyen szar lesz a piacon.

 4. Kicsit drágábban

  Háromszor-négyszer.

  Egyébként kurvára ki tudok akadni az ilyen zsigerből fikázókra, mint az utolsó két bejegyzés. Kóstoltátok már egyáltalán? El tudjátok képzelni, hogy van annyira finom, hogy megéri a többletköltséget?

  Konzumidiotizmus, az, faszom. Menj vissza az őserdőbe és rágcsálj gyökeret.

 5. van olyan kapszulásá főző, amibe több, mint egy gyártó kapszulája belefér? Na, az lehet jó ötlet.

  Nem, nem kóstoltam. Mondjuk nem vagyok az a kifejezett kávé-gurman, ha érted, mire gondolok :)

  Én nagyon kis élettéren lakom, nekem nem férnek be az ennyire specializált cuccok.

 6. Én igen. Többször is.
  A frissen darát 100x jobb a kapszulásnál, bár ez szubjektív. Nem fikázni akartam. Nem az volt a cél.

  Fiam keresztszülei vettek valamit 40ért. Ismerve az áraka, ez nem 3-4x.

 7. legkozelebb olyat vegyel, amin netbsd fut :D)

 8. @Hamurabi:

  Közben kikupálódtam. A negyvenezres az nem olyan kávédarálós. Az olyan, ahol egy hagyományos kávéfőző oldalára rátapasztottak egy kávédarálót is. Azaz ha kávét akarsz főzni, akkor – ahogy eddig is – darálsz egy adagot a külön üzemelő darálóval, megtömöd a kávéfőzőt és lefőzöd a kávét. Az a fajta, ahol belső daráló van, olyan, amelyik bele van illesztve a folyamatba, melyet automata kezel, mondhatni láthatatlanul végzi a dolgát és mindig éppen egy adagnyit darál bele a főzőbe, nos az 100-150e között van.

  A részleteket kérdezd Janitól.

 9. http://avplanet.hu/Odea%20Go%20V2

  Én is utána néztem, ősszel kapták valami űberákziósan.

 10. Sajnos nincs mas megoldas a Martello Kapszulak ertekesitesere. Mert a bevasarlo kozpontok tulzottan magas “polc” penzt kernek a termekeink ertekesiteseert.

  Tisztelettel:

  Martello Shop

 11. Köszönöm a választ.

  Ezzel viszont az a gondom, hogy valószínűleg ugyanannyit kértek a termék bevezetésekor is. Ha akkor belefért az árkalkulációba a polcpénz, akkor most miért nem fér bele?
  Amikor megvettem a kávéfőzőt, direkt körbenéztem, hogy széleskörűen be lehet-e szerezni hozzá a kapszulát. A döntésemben szerepet játszott, hogy igen. Most meg csikorgatom a fogam, hogy ilyen helyzetbe manővereztem magam.

  Másfelől, polcpénz. Nem is tudom, melyik a drágább: ha ráteszik a polcpénzt a termékre, vagy arra kényszerítik a vevőt, hogy futárral szállíttassa – meglehetősen drágán – a kávét. Azaz kinek kell pluszpénzt adnom és mennyit: a bevásárló központnak vagy a futárnak?

 12. A polc penzt a bevasarlo kozpontok altal generalt forgalombol (pontosabban a nyeresegbol) kell kifizetni, a termek ara nem tartalmazza a polc penzt. A bevasarlo kozpontok vagy forgalom utan vagy fix osszeget kernek havonta. A bevasarlo kozpontok nem ertekesitettek annyi kavefozogepet, hogy az importornek megerje veszteseget termelni-e. Ahoz hogy a termekek vissza keruljon a bevasarlo kozpontoba a hasznalatba levo gepek szamat kell novelni. On a vasarlassal elosegiti a termekek visszakeruleset a bevasarlo kozpontokba.

 13. Látom a Martello-t elkezdte nyomni az Aldi/Hoffer. Remélem te is örülsz!

 14. Igen, láttam. Az utolsó pillanatban, mert már kiraktam a kávéfőzőt a lomtalanítandók közé – de így teszek még egy kisérletet.

 15. @JoeP

  Látom Martello kávégéped van (mármint ha sikerült visszamarnod a lomtalanítandó cuccok közül :)). Van 4x10db kapszulám eladó, a következő ízekben:
  – 2×10 Creme gusto
  – 2×10 Gourmet gold
  A teljes mennyiséget 2500HUF-ért adom. Jelentkezz, ha érdekel!

  Gabi

 16. Hát, nem egy nagy deal, hallod. :) Egy tizes doboz ára az Aldiban 599 forint, azaz az általad írt csomagot – frissen – megkapom 2396 forintért a boltban.
  http://aldi.martello-cafe.com/hu/node/133
  http://aldi.martello-cafe.com/hu/node/134

 17. Bakker, akkor engem csúnyán átvertek! Egy ismerősöm hozta Bécsből, és 3000-t kért érte (utána meg kiderült, hogy nem is jó a kávégépemhez, ezért akarok megszabadulni tőle)
  1.800?

 18. Oké, feltéve, hogy nem kell kiutazni érte a világ végére, hanem valahol a belvárosban tudunk találkozni. (De jó a 18ker is, ha arrafelé laksz.:)

 19. jó is az,ha az embernek vannak barátai…

 20. No örülök, h sikerül megegyeznünk! A 18ker nem igazán esik útba, gondolom ez kevésbé meglepő. :) A belváros okés, Nyugati pu, Moszkva tér, Deák tér? Nekem a legjobb szombaton lenne, de a hétköznap este munka után (6 körül) is ráérek.

 21. Elnézést, de annyi minden történt az utóbbi napokban, hogy rólad teljesen megfeledkeztem. A kávéfőző még szombat reggel végképp tönkrement, nekem pedig egy életre elegem lett a Martello-ból. Így most nálam is beragadt két csomag kapszula, meg egy csomó tisztító tabletta.

 22. Sajnálom, akkor együtt szívunk! Ha találsz valami elvetemült jelentkezőt, aki átvállal kapszulákat, majd szólj! :)

 23. Hello!

  Én vennék át kapszulákat ha valakinek maradt felesleges (Aldis áron ofkorsz). paisacha@yahho.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.