Day: September 24, 2009

Macs-

Friss hírek a fehér macskáról. Az egyik lábának kampec, már nem jött vissza. Az anyagcseréje beindult, pisil/kakil, időnként elvánszorog az alomig… viszont a sebei elfertőződtek. Az orvos szerint most csak az antibiotikum tartja életben. A túlélési esélye olyan 50% körül van – azaz igen/nem.

Közlekedési dinamika

Azaz hogyan leszel elsőből utolsó – egy, számodra rosszkor érkező autó és a magyar közlekedési morál következtében.

Nagyítás

Ez a pálya, ahol játszunk. Te vagy a csillaggal jelölt gépkocsiban, éppen egy hosszú sor elején szeretnél besorolni az autósztrádára. Előtted 2-300 méterrel egy teherautó pöfög.

Amikor felérsz a besorolási pontra, pont akkor érkezik melléd az 1-es jelű autó. A sofőr – habár bemehetne a belső sávba, beengedve téged – de nem megy be. Fizet neki ezért valaki? Ugye nem.
Mindketten elég gyorsan mentek, legalábbis pont annyira, hogy nem tudsz mellette kilőni és jobbról előzve besorolni, még azelőtt, hogy utolérnéd a teherautót.

Nyilván megvárod, amíg az 1-es elmegy melletted balról. Igenám, de ahogy megy el melletted, úgy fog bejönni melléd az addig mögötted haladó 2-es autó. Hiába indexelsz balra, a melleted lévő 1-es autótól nem tudsz sávot váltani. Ellenben a mögötted lévő autó mellett nincs senki, tehát ő be tud menni a középső sávba. Be is megy. Nem, nem fog a legbelső sávba sorolni.

Aztán ugyanezt eljátssza a 3-as, a 4-es… és az összes mögötted lévő autó. Ráadásul utoléred a teherautót is. Le kell lassulnod, ezáltal végképp lecsökkent az esélye, hogy egy huszáros kiugrással besorolj a középső sávba. Ott rohadsz meg a teherautó mögött, míg az egész sor el nem megy melletted – beleértve a Velorexeket és a 10 köbcentis Suzukikat is.

Nyilván ekkor már annyira dühös vagy, hogy amikor végre szabad a pálya, visszaváltasz és padló gázzal végigelőzöd az egész baromarcú sort. Muszáj, mert egyébként egész úton cipelnéd magaddal a frusztrációt.

Azt hiszed, ez egy ritka kiragadott eset. Nos, nem. Én majdnem naponta játszom ezt el, amikor felhajtok az M0 új szakaszára.
Ez van.