6 Comments

 1. A másodikról annyit, hogy gyerekkoromban Olaszországban minden héten lemondott egy kormány és aztán másnap alakult egy másik – persze választás nélkül. Ezek szerint az nem volt demokrácia? (Ellentétben azzal, ami jövőre itt lesz.)

 2. Ja, ez már a populizmus csúcsa. Szószerint.
  Ha mindig az lenne uralmon, akit egy éppen aktuális – kéthetente tartott? – választás lökne oda, akkor soha nem lehetne semmit sem csinálni egy országban.
  Egy választás négy évre szól és ha alkotmányos módszerrel addig nem tudja az ellenzék eltávolítani a kormányt, akkor az legitim. Bárki, aki ezt nem fogadja el, az a demokráciát nem fogadja el. Marad a zsarnokság meg a feudalizmus.

 3. Én még életemben nem szavaztam jobboldali kormányra, pedig igaz, hogy még anno 1988 őszén léptem be a Fideszbe. (Thököly úti román követség előtt – tüntetés a falurombolás ellen a la Ceausescu)
  De azt hiszem a kulturált normáknak megfelelően tényleg előrehozott választásoknak kellene jönniük most.
  Most egy olyan időszak jön, amikor valami újnak kell jönnie, hogy az ember lelkivilága, belső igazságérzete/komfortja befogadja, hogy nehezebb évek jönnek.
  Az, hogy valakik 7 évig kormányoztak majd úgymond ők kezelik a válságot még egy évig… nekem ez nem tűnik túl értelmes megoldásnak.
  Én legalábbis jobban be tudnám fogadni azt ami most jön, ha nem azok húznak egyet (inkább kettőt) az én nadrágszíjamon akik idejuttatták a gazdaságot.
  Ezzel nem a narancssárgákat akarom dicsőíteni, nekik is van annyi eszük (ahogy O.V. többször nyilatkozta), hogy az első 2 évben egy abszolút szakértői kormány vezetné az országot.
  Új műsorhoz új zenész kell.

 4. Épp most írtam erről egy bejegyzést. A választásokkal nem is lenne baj, a Fidesz győzelemmel sem (most azért nyeltem egy nagyot) – de _most_ nem szabad előrehozott választásokba belemenni. Hitelesség, bizalom kell az országnak, hogy egy kis levegőt kapjunk, enyhüljön velünk szemben a nemzetközi piac. Gordon a csomagjából húzzon meg néhány sürgős lépést – olyan sokra úgysem lesz ideje – nyugodjon meg a világ, hogy Magyarország elindult valamerre… aztán jöjjön jövőre a rendes választás.
  Ezzel szemben a mostani, depressziós helyzetben egy előrehozott választással felkorbácsolni az indulatokat… nem tűnik jó ötletnek. Persze ha a Fidesz keresztbefekszik, mondván, hogy ha nincsenek előrehozott választások, akkor ti sem csinálhattok semmit, nos, akkor kész, vége. AZ idő is megy, meg a süllyedés sem áll meg.

  Amikor az MSzP töketlenkedett, akkor egyébként én is azt mondtam, hogy jöjjön az előrehozott választás. Most azt mondom, hogy ha a Bajnai kormány a 2010-es választásokig meghúz egy-két dolgot – és erre látok esélyt – akkor már bírjuk ki addig.

 5. Legyen igazad. :)

 6. “Hitelesség, bizalom kell az országnak”

  Valóban.

  “_most_ nem szabad előrehozott választásokba belemenni”

  Szarból nem lehet várat emelni. Pláne mocsárra.

  Hétköznapi halandóként nem tudom megítélni, melyik scenarió fog kevesebb kárt okozni az országnak. És a benne élőknek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *