Értelme?

Mostanában megszállták a környéket a kátyúzók. Sorra zárják le a környék – egyébként borzalmasan vacak minőségű – kertvárosi utcáit, és kátyúznak. De hogyan? Kivágnak egy téglatestet a burkolatból, majd rászórnak pár lapát bitument, megdöngölik, aztán avec. Jöhet a következő.
Mondanom sem kell, az út nem lett simább. Csak ahol eddig hepe volt, ott most hupa van. Ugyanúgy dobálja az autót, ugyanúgy szétrázza a bringát, ugyanúgy hullámzó tengerhez hasonlít.
Csak beleöltünk egy csomó pénzt. Ja, meg kipipáltuk a ‘kátyúzás’ rubrikát.

Külön egyéni dühöngés. Ma éjjel tekertem haza a Közdűlő úton. Erről tudni kell, hogy egyrészt a vége elég meredek, tehát jól neki kell szaladni az elején, másrészt közvilágítás, az nulla. Na, itt szaladtam bele 27 káemhával egy bekátyúzatlan téglalap alakú kivágásba. Akkorát ütött az első keréken, hogy az rögtön ki is durrant. Felütéses defekt éjjel fél tizenegykor. Kevesebbért is öltek már embert.
Körülbelül öt percnyi kényelmes gurulásra voltam a lakásomtól. Így lett belőle egy 25 perces séta. Ennyivel kevesebb időm maradt éjjel a teraszon üldögélni, olvasgatni.

8 Comments

 1. Sose keress törvényekbe/rendeletekbe/politikai beszedekbe logikat. Nincs, elfogyott, sosem volt.

 2. Régen kaptál már defektet, előbb vagy utóbb szükségszerrűen be kellett következnie. A következő hónapra még kettőt saccolok.

 3. Ejj vadasz, vadasz, te szopni jarsz ide.

 4. Ha szeretsz éjjel biciklizni, hasznos beruházni egy lámpába (esetleg barkácsolni egyet), aminek a fényénél látni is lehet az utat.

 5. eti,

  Két lámpa van elől, egy hátul. De ezzel sem voltam kisegítve. Ez egy erdő melletti út, nulla villanyoszloppal, a sebesség meg túl gyors volt ahhoz, hogy amikor észleltem a gödröt, akkor megálljak. (Mentségemre szóljon, majd minden nap járok erre éjszaka, majdhogynem behunyt szemmel is tekerhetnék, annyira ismerem az utat. Ez a kivágás pénteken nem volt ott.)

 6. Lehet, hogy biciklizés előtt érdemes végigibiciklizni a tervezett úton, van-e kátyú?
  :)

 7. bdhrm says:

  “Régen kaptál már defektet”

  persze, mert telen betolta a feszerbe a bringat :D)

 8. Ahogy te tévedsz. Amikor csak tehettem, éjszaka mentem egy-egy 30-40 perces kört, télen is. Nagyjából ugyanezen az útvonalon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *