Érdekességek

Ilyeneket lehet pölö olvasni.

Windows a hadihajón?

Két nappal később viszont az angolok vesztettek el egy hajót, a modernnek számító Sheffield rombolót. A hajót egy super etendard exocet rakétája találta el. Az argentín flotta visszavonulásával ugyanis az angolok előrébb helyezték a rombolóikat, hogy egy külső légvédelmet hozzanak létre a szárazföld felől támadó argentín gépekkel szemben. Elméletileg ezek a rombolók komoly légvédelmi rendszerekkel voltak ellátva, a Sheffield elsüllyedése pont ennek a modern légvédelmi rendszernek a hibájából következett be, ugyanis a hajó elektronikai rendszere a két támadó super etendardot egy jó darabig egy célpontnak ismerte fel, majd amikor felfedezte, hogy két repülő közeledik, nem volt hajlandó törölni a korábbi célpontot, és újra kellett indítani a rendszert :) Közben a gépek túl közel értek, kilőtték a rakétáikat, mielőtt a hajó reagálhatott volna.

A korrekt tájékoztatás

A légitámadások kezdetben nem voltak túl sikeresek, mert a brit légvédelem miatt alacsonyan repülő gépek túl kis magasságban oldották ki a bombáikat, így azok egy része fel sem robbant. Sajnos a BBC túl jó munkát végzett, és a hírekben beszámoltak erről, amit az argentinok köszöntek szépen, és módosították a bombáik kioldó szerkezetét. Ennek következtében további hajókat sikerült elsüllyeszteniük, és a partraszállókat támogató helikopterflotta is jelentős veszteségeket szenvedett. Angol részről ezek érzékeny veszteségek voltak, mert a logisztikai lehetőségeiket gyengítették.

4 Comments

  1. a korrekt tajkoztatas kedveert tegyuk hozza, hogy a windows még gondolatszinten sem volt Bill fejeben a Falklandi haboru idejen.
    Talan meg az msdos sem. Viszont mar akkor is akadtak pancser programozok :D)

  2. oke. reszben hulyeseget irtam, 1979-re emlekeztem, mint az F. haboru lejatszasanak eve. annyi biztos, hogy a 78-as Argentin focivb utan volt :D)

  3. Naigen!

    És azt is tegyük hozzá, hogy amióta az ember kijött a barlangból és saját keze által épített tákolmányokban szándékozza sajátmaga védelmét időszakosan megoldani, létezett a windows…

    :-D

  4. Aha. És mekkora “kihívás” lehetett a friss világbajnok Osvaldo Ardilesnek leszerződnie Angliába focizni annak idjén! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *