BKV: Botor, Ki Velem

Ha végigvesszük, hogy a két fő metróvonalon merrefelé vannak P+R parkolók… elég siralmas a kép. A Déli-pályaudvar melletti parkolót eladták építési teleknek, a KöKi mellett és a Határ útnál ugyanez éppen folyamatban van. (Külön borzalom, mi van a KöKinél: autók sűrűn a sárban, dzsuvában… mert azért akad néhány autós, aki a BKV ellenére mégis inkább letenné az autóját.)
Őrs Vezér? Hát, volt ott egy parkoló, de rátették az Árkádot. Újpest Városközpont? Ne nevettess.
P+R egyedül Újpest Városkapunál van, persze ez is kicsi, az autók sűrű kupacban állnak a füvön, a bokrok/fák alatt is.

És most nagyon ravasz kérdés következik: találd ki, melyik az a metróállomás, ahol semmi lehetőség sincs BKV jegyet, neadjisten bérletet venni? Úgy van: Újpest Városkapu.

Ma arra vitt dolgom. Jegy volt nálam, de visszafelé venni is akartam. Nem sajnáltam az időt, bejártam rendesen a környéket. Nem kicsi közlekedési csomópont ez, van ott autóbuszpályaudvar – nem is kicsi, ugye ide lett kiköltöztetve az Árpád-hídtól egy csomó járat – és van itt vasúti megállóhely is. Szóval tényleg van itt minden. Csak BKV jegyárusító hely, esetleg egy nyomorult úgysemműködő automata… az nincs.
Gondoltam, megkérdezem a Volán pénztárban. Vagy a MÁV pénztárban. Hisz mindkettőből van, az előbbiből kettő is. Nos, mindkét ablakban kint lóg a tábla, rajta nagy betűkkel, hogy ‘BKV jegyet nem árusítunk!’. Mondtam már, hogy volt időm? Odamentem és megkérdeztem az egyik pénztáros hölgyet, mit javasol, hol találok a környéken BKV pénztárat? – Hát, az Újpest Városközpont vagy a Gyöngyösi úti metrómegállóknál már van – közölte zavartan. Persze az, hogy hogyan jutok el odáig jegy nélkül, az már az én problémám.

Tessék észrevenni a helyzet fonákságát: Van egy P+R. Van egy metróállomás. Van egy Volán pályaudvar. Van egy MÁV megállóhely. Van infrastruktúra. Van két Volán pénztár. Van egy MÁV pénztár.
Mi hiányzik? Nem, nem a BKV jegy. Hanem az üzleti kultúra. Az, hogy a vevőkért vagyunk, nem pedig azért, hogy halálra szívassuk őket.

6 Comments

  1. mexikoi utnal is van egy P+R, de az tulajdonkeppen mar belvaros….:)

  2. Lehet. A sárga metrót azért hagytam ki, mert annak a külső végállomását nem ismerem annyira.

  3. Bocs, de olyan vagy, mint a feleségem: logikát keresel a BKV (no meg valószínűleg a MÁV) működésében, intézkedéseiben.

  4. És most nem tudom, hogy ez szidás vagy dicséret.

  5. A BKV sosem az utasokert volt, csak a penzukert. Ez a helyzet azota sem valtozott, es amennyire ismerem oket, nem is fog sohasem, akarmit is mondjanak. Monopol helyzetben levo cegkent azt tehet, amit akar, hisz a fovarosi tomegkozlekedest kizarolag o diktalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *