A technika ördöge

A mocsok. Megint nem bírt elbambulni. Valószínűleg automatikus figyelmeztetés van beállítva az outlookjában: JoeP utazni akar, nosza, akciózzunk egyet.

Azt már írtam, hogy a tabletpc elzúgott, mint a győzelmi zászló. Azt is írtam, hogy később helyrejött. De azt még nem írtam, mi lett a vége a történetnek: a túl nagy áram hazavágta az USB chipet az alaplapon, így most abszolút nincs semmilyen USB hozzáférésem a tablethez. Anélkül meg… félkarú óriás.
De legalább ez el is döntötte, hogy mi legyen vele a következő két hétben. A mérleg nyelve ide-oda billegett: vigyem a tengerentúlra vagy sem? Aztán eldőlt: USB nélkül inkább nem. (Meg az is necces, hogy Friscóban a szállásunk valami ismert kábítószeres kommuna közvetlen szomszédságában lesz… és a faház sem tűnik túl biztonságos helynek a Yosemite parkban.

Igenám. Tudni kell, hogy azért mondtam le könnyű szívvel a tabletről, mert ott volt helyette a jó öreg PDA. Mely dög pár napja teljesen abnormálisan viselkedik. Teljesen váratlanul lemerül az akksi, illetve úgy csinál, mint ha lemerült volna az akksi, nem röffen be semmire, csak, ha rádugom a töltőre: akkor viszont jelzi, hogy az akksi 100%-os. Szóval teljesen baromarcú. És megbízhatatlan. Pénteken kerestem akksit: gyk. mindenhol kiröhögtek, egy helyen mondták csak, hogy a jövő héten lesz. Ja.

Most itt állok két mobil eszközzel, mindegyik wifi képes, mindegyik meg van zakkanva valamilyen szinten. Nyilván ha minimalizálni akarom a bosszúságot, el kell vinnem mindkettőt – belekalkulálva, hogy lesz olyan is, hogy egyik sem fog rendesen működni.

Pontosabban, mind a hármat. A tabletpc beépített kártyaolvasója maximum 512-es SD kártyát tud olvasni. Nekem viszont 1 v. 2 GB-os kártyáim vannak. A kártyaolvasó USB-s, hasonlóan a fényképezőgéphez. Azaz a képek felmásolásáról szó sem lehet – ergo vinnem kell a 40 Gb Vosonic-ot is. A bőröndöm súlyának felét megint a töltők fogják adni.

2 Comments

  1. Izé… pcmcia usb adapter? nettó 3094 Ft, CHS.

  2. Igen. Utolsó nap szaladtam el az Alphasonic-ba… de éppen elfogyott. Arra meg nem volt már időm, hogy több helyre is elmenjek. (Ugyanígy jártam a PDA akksival is.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading