Kötelező?

Oké, tudom, sarcnak léteznie kell. De azért a rendeletalkotók legalább a látszatra ügyelhetnének.
Most jövök a biztosítótól – ahol kötelező biztosítást voltam köteles kötni az utánfutóra. Belegondoltál? A kötelező biztosítás ugyanis nem arra vonatkozik, hogy esetleg kár éri az eszközt – nem, ez arra vonatkozik, ha te okozol kárt az eszközzel. Na most gondolkozzunk már el, mennyi az esélye, hogy egy vontató gépjármű nélküli megvadult utánfutóval száguldozva csattanok bele egy másik autóba?

Ennyi erővel előírhatnák rá a zöldkártyát is.

6 Comments

 1. Az utánfutó megnöveli az esélyét, hogy a gépjárművel balesetet okozol (pl. sávváltáskor biztosan). Gondolom így jóval egyszerűbb az adminisztráció, mint ha a gépkocsidra fizetendő díjat növelnék. Szerintem.

 2. Lehet. Habár nem annyira egyértelmű, hiszen utánfutóval jóval lassabban megyek.

 3. Az mind semmi! Nemzetközi zöldkártya is kell hozzá, ha külföldre mész vele! Ne felejtsd el kiváltani!

 4. Az utánfutóval sokkal valószínűbben tolatsz bele valamibe mint nélküle, gondolj csak bele, az irányításához gyakorlat kell, sokan meg előrefelé sem képesek egyenesen menni nemhogy tolatni, pláne utánfutóval. Márpedig ebben az esetben mondhatnád, hogy az autód sértetlen, azzal nem okoztál kárt tehát miért fizetne a kötelezője? Stb. Amivel közlekedsz, az legyen biztosítva, sztem ez így rendben van. Hanem, mennyi a tarifája?

 5. Marzio,

  Ezeket általában a weben rendelem meg, ha el nem felejtem. Elég esetlegesen szoktam vinni zöld kártyát, pedig balesetnél tudom, hogy nem mindegy.

 6. Mistyc,
  Ez sem egyértelmű. Én például tudom, hogy nem tudok utánfutóval tolatni, így nem tolatok. Ha szükség lenne rá, akkor leakasztom, megfordítom és úgy megyek tovább.

  Ha nekitolatok valakinek, akkor az autómmal tolattam neki, még ha az utánfutó is volt a végén. Ennyi erővel hosszabb rakománnyal (kajak a tetőn) bátran lehetne kárt okozni?

  A tarifája nem nagy tétel, (3000/év), de az elv szvsz megért egy morgást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *