Kapcsa

A spam elleni harc jegyében megint kavartam a blogon. Az Akismet lehet, hogy jó, de nekem decemberben napi 30-40 spam-et engedett át – és hiába fogott meg mellette százat, hagyott azért munkát nekem is. Ekkor jött a Hashcash, mely az Akismet-tel párban abszolút remekül dolgozott. A Hashcash olyan napi 10 szemetet engedett át, azokat meg az Akismet csípte nyakon. A védelmen egy hónap alatt olyan 3 spam jutott át.
A gond csak az, hogy ehhez bekapcsolt javascript kellett a látogató részéről – és némi szerencse. Eddig kétszer fordult elő ugyanis olyan anomália, hogy valakinek a kommentje ‘elveszett’ az éterben: az illető elküldte, a WordPress tudomásul vette, a blogon meg is jelent, hogy van komment az íráshoz – de az mégsem érkezett be az adatbázisba.
Emiatt úgy döntöttem, hogy szép az, ami egyszerű: kikapcsoltam mindkét védelmet és feltelepítettem egy Captcha! plugint, dacára annak, hogy a szerzője mindenáron megpróbált lebeszélni róla. Mostantól itt is be kell gépelni azt az öt karaktert, melyet meglehetősen meggyötörve tesz ki egy grafikára a plugin.

Meglátjuk.

1 Comment

  1. Háhá, én sosem vagyok képes elsőre a captcha-n túljutni, szerintem még a Turing-teszten is megbuknék :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.