Osztódom

Emlékszem, mennyi munkám volt tavaly télen abban, hogy minden – korábbi és jövőbeli – online megnyilvánulásomat idetereljem, a blogra. Sikerült és nagyon örültem.
Most viszont mégis lehasítom egy részét. Jó indokom van rá: szeretném, ha az általam hasznosnak tartott apró IT írások nagyobb nyilvánosság számára lennének elérhetőek – így ezek mától a Technet Portál blogjában jelennek meg. (Az első fecske már be is fészkelte magát.)

Fontos megjegyeznem, hogy nem minden IT írás kerül át oda. A blogom címe az, hogy ‘MiVanVelem’ – és én ezt a tematikát komolyan is gondolom. Ha felbosszant egy bunkó a buszon és nekem csak itthon jut eszembe a megfelelő válasz – akkor megírom itt. Hátha a bunkó elolvassa. Hátha tud olvasni.
Ha munkahelyen futok bele egy szakmai szívásba problémába, akkor azt továbbra is itt fogom megírni. Nemcsak azért, mert nem szeretnék lemondani az erősebb jelzők használatáról, hanem azért is, mert ez szervesen hozzátartozik ahhoz, hogy éppen mi van velem.
Ezzel szemben, ha úgy érzem, ideje van körbejárni egy területet és írni róla egy összefoglaló cikket vagy megjelenik valami figyelemreméltó újdonság, amelyről beszélni kell – akkor a Technet blogba írok.
Mert azoknak az írásoknak nem sok közük lesz hozzám.

4 Comments

 1. “Mert azoknak az írásoknak nem sok közük lesz hozzám.”

  Igy jar aki az ordoggel cimboral, GT utan rajtad is behajtja Satan (http://www.southparkquotes.com/characters/satan-quotes.html) a szamlat. “technet portal blog” – MVP kenyszerblog – steril, redmondszagu, politikailag 200% korrekt teceotamtam irasok, hogy baszodna meg aki kitalalta. Remelem gyorsan letudod a havi egy-ket kotelezot (80% screenshot, 20% blabla) es a valoban jo dolgokat (pl exchange szivasok sorozat) tovabbra is ide irod.

 2. Szerintem félreértetted ezt a mondatot.

  Nézd meg ezeket a cikkeket:

  Email routing:
  http://mivanvelem.hu/2006/01/16/link-state-hova-dugjam/

  Láncolt értékek:
  http://mivanvelem.hu/2006/05/15/belancolva/

  PF replikáció:
  http://mivanvelem.hu/2006/06/12/a-misztikus-public-folder-replikacio-i/
  http://mivanvelem.hu/2006/06/13/a-misztikus-public-folder-replikacio-ii/
  http://mivanvelem.hu/2006/06/14/a-misztikus-public-folder-replikacio-iii/

  Jó kis cikkek, laza stílusban – mégsincs semmi közük ehhez a bloghoz. Nem illeszkednek bele. Én a magam részéről egyáltalán nem bántam volna, ha ezek már ott jelentek volna meg.

  Amikor azt írtam, “az írásoknak nem lesz közük hozzám”, azon a személyes érintettséget értettem. Van egy téma, érdekel, higgadtan körbejárom. A legjobban körbejárni pedig úgy lehet valamit, ha az ember cikket ír róla. Nyilván egy ilyen cikk szárazabb, mint egy szívás leírása, hiszen hiányzik belőle az indulat.

  Két apró félreértés:

  – Nem hiszem, hogy a Microsoft-nak bármilyen kifogása lenne az ellen, hogy a szívásokról is oda írjak szakcikket. _Én_ nem akarom, mert az érzelmi érintettség miatt azoknak már itt a helyük. (Nyilván a káromkodásokat kifogásolnák valamennyire, de nem az üt a legjobban egy ilyen írásban.)

  – A technetblog nem ‘MVP kötelező blog’. Nekem speciel háromszor kellett nekifutnom, hogy account-ot kaphassak. Kérni meg azért kértem, mert – mint írtam is – nem láttam értelmét itt olyan szakcikkeket megjelentetni, melyek nem kapcsolódnak emocionálisan hozzám. Írni viszont kell, mert így tanul az ember – meg így tanít.

  Írod, hogy “steril, redmondszagu, politikailag 200% korrekt teceotamtam irasok”… ezzel nem akarok vitatkozni, ez így van. A műfaj jellegéből következik. Itt arról van szó, hogy milyen újdonság jelent meg – amiről még senkinek sincs olyan jellegű tapasztalata, hogy pontosan mennyire is jó vagy mennyire szar – illetve arról, hogy ha akarok valamit, akkor milyen módon tudom elérni. Ha megnézed a mai írást, meg a holnapit, akkor láthatod, a nyolc bemutatott megoldásból kettő 3rdparty termék. Ráadásul Joe határozottan ki is jelentette, hogy azért írta meg az ADMod-ot, mert a Microsoft megoldása vacak. Ezt pl. azért megemlítem. Meg abban is biztos lehetsz, hogy olyat nem fogok írni, amit magamnak nem ajánlanék.

  Igy jar aki az ordoggel cimboral…
  Bizony, ebben is igazad van. Az MVP címhez a Microsoft ad egy csomó pluszt, hozzáférést információkhoz, kicsit nagyobb rálátást a termékekre. Ezért viszont elvárja, hogy az ember valamit meg is osszon a tudásából. Nekem tetszett ez az üzlet. Szerencsére lélekről szó sincs, lásd Marci Linux tanfolyamait illetve Gaba Mac írásait.

 3. Azért a régebbi ilyen írások fellelhetők lesznek itt is vagy ez csak egy ideiglenes állapot?

 4. A régebbi írások természetesen maradnak itt.
  Azon nagyon gondolkodok, hogyan tudnám valahogy jelezni itt, mikor került ki új írásom a Technet blogra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *