Jó reggelt!

Szombat

Nej azzal jött, hogy a cirkó megállt, E02 hibaüzenettel a kijelzőjén. Pont akkor szólt, amikor észrevettem, hogy a szerver kék halált dobott az éjjel.
Délelőtti program megoldva.

Vasárnap

Reggel Nej szólt, hogy a konyhai mosogató végérvenyesen eldugult. Kipakoltam a szekrényből, a falig darabokra szedtem a csővezetéket, kipucoltam, de nem ott volt a dugó. Letoltam a csőgörényt a fali csonkban, egy métert ment, aztán megállt. Nem mertem erőltetni. Szakember. Majd.

Hétfő

A reggeli tisztálkodás után ráálltam a mérlegre. Azt mondta, hogy ‘Err’. Néztem rá, ahogy Garfield szokott. A mérleg 130 kilóig mér. Aztán vagy tizedikre sikerült olyan óvatosan ráállnom, hogy nem lendült a határ fölé. 126 kilónál állt meg. Tegnap még 110 voltam. Durva egy éjszaka lehetett, kár, hogy nem emlékszem semmire. Alapvetően két dolog történhetett: vagy a mérleg romlott el, vagy megmérgeztek ólommal. Az utóbbi drasztikus szellemi leépüléssel jár, szóval a további írásokat tessék óvatosabban olvasni.

14 thoughts on “Jó reggelt!

 1. @JoeP!

  Nem gondoltál rám valamikor vasárnap a mosogató szétszedésekor?

  Az egyik napi szórakozásom nekem is éppen az volt.
  Nem volt teljesen eltömôdve, de úgy folyt le a mosogatóvíz, mint a homokóra.
  A házon kívüli csatornázást én csináltam, több, mint 120 m volt lejtôs terepen, a házon belülit sajnos nem, azt “szakemberre” bíztam.
  Kár volt.
  A konyhai lefolyó esetében az egyik jó mesterember tanácsa szerint két fontos szabályt célszerű betartani.

  Az egyik, hogy minden elfordulásnál 45 fokos idomokból dolgozzunk és nem 90 fokosokból. Ebben az esetben a 90 fokos elforduláshoz kettô db 45 fokos idom kell…

  A másik szabály az, hogy a fölbôl egészen a fali csatlakozóig fel kell jönni a 100 – as csôvel, ha tényleg egy életre, 50 – 100 évre csináljuk a dolgot.

  Ebben az esetben valószínüleg soha nem kell falat, burkolatot… bontani.

  Mind a két hibát elkövették a lakásomban a “mesterek”, ezért ez most az egyik leggyengébb láncszem, különösen azért, mert a feleségem fekete lyuknak véli a konyhai lefolyót, ami mindent elnyel, ami persze nem igaz.

  Másik részmegoldás az, ami az USA beli lakásunkben müködött, a konyhamalac, ami péppé darálja a trutyit…

  Aszem nem fogunk szkanderezni, mivel én “csak” 96 kg vagyok, 130, kicsit sok lenne:)

 2. @PJoe:
  Aszem nem fogunk szkanderezni, mivel én “csak” 96 kg vagyok, 130, kicsit sok lenne:)
  Holnap veszek új elemet a mérlegbe és remélem onnantól én sem leszek 130. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *