Sajtó, eh

Valahol az embernek joga kellene, hogy legyen egyfajta korrekt tájékoztatásra. De legalábbis igénye. A kormányoldalt most hagyjuk, az mindenféle rejtőzködési szándék nélkül aljas és hazug propaganda, melynek egyedüli célja a gyűlölet maximumra szítása.

Ezzel szemben az ellenzéki sajtó… milyen is?

Nos, azt állítják magukról, hogy ők kiegyensúlyozottak. Nem hallgatnak el semmilyen hírt, jöjjön az akár az ellenzéki, akár a kormányoldalról.
Így van? Tulajdonképpen igen. Csak valahogy mégsem.

Mire gondolok? Konkrétan arra, hogy kiáll valami fideszes beszélő seggfej és belerókázik a médiába. Hírértéke nincs annak, amit mond, eleve markánsan látszik, hogy hazudik, ráadásul tudjuk, hogy holnap simán mondja majd az ellenkezőjét is. Az egész akció értelme annyi, hogy maximális arroganciával felkúrja a még saját fejjel gondolkodni képes emberek agyát. Hogy fokozza a gyűlöletet.
Mit csinál erre az ellenzéki sajtó? Mindegyik kivétel nélkül nyitólapon hozza, öles fényképekkel, 72 pontos betűmérettel, hogy mit mondott az aznapi ügyeletes fasz. Pedig hírértéke nincs, simán el lehetne engedni. Vagy ha volt benne valami, akkor két bővítetlen mondatban összefoglalni, esetleg kapcsolódó elemzést mellékelni hozzá. Az tényleg tájékoztatás lenne. Így viszont – nevezhetik akár a harckészültség fenntartásának is – de ez ugyanolyan uszítás, mint a másik oldalon. Azaz itt is markáns cél – a kattintásmágnes mellett – a gyűlölet szítása.

Nézd meg. Évek óta nem lehet úgy belépni egyik nagyobb ellenzéki portálra sem, hogy ne legyen kint mindennap egy Orbán óriásposzter. Miből gondolják, hogy én ennek a gazembernek az öntelt ábrázatát szeretném nap mint nap nézegetni? Ezzel azt érik el, hogy még ha éppen minden írás korrekt és tényszerű is aznap, nekem mégis kinyílik a bicska a zsebemben, már a belépésnél.
Pedig vannak jó írások, olyan elemzések, melyek a kormányoldalon elképzelhetetlenek lennének, olyan fontos hírek, melyeket máshonnan nem tudnánk meg, csakhogy ezeket egyre inkább elnyomja az uszító szándék.
Márpedig ha van egy színvonalas kocsma, amelyikbe csak a szaros vécén keresztülmászva lehet bejutni, az elég rendesen lelohasztja az érdeklődést.

1 Comment

  1. Egy olyan forrást tudok csak, ami elég kiegyensúlyozottnak tűnik, amennyire lehet: a Magyar Hang nyomtatott verzió.
    Nem is engedik be őket sok helyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *