16 Comments

 1. Amikor szekunderszégyent érzel azok miatt is, akik teljesen jogosnak tartják a dolgot – “hiszen ott bántották a magyarokat!!44!!”

  Biztos, hogy voltak problémák, de az sehol nem igazolja egy másik ország letiprását, azzal a kijelentéssel, hogy: áhh, ők nem is ország. Trianon idején is sokan gondolták ezt, a románok egészen meg is mutatták mennyire – az jó volt gondolom… “Meg az amcsik is mit csináltak irakban, nekünk is szabad ilyet – Dimitry Suzlov” Nem, az sem volt helyes, és ez sem az! Ami azt illeti az sem rémlik, hogy akkor bárki fenyegetőzött volna atommal, folyamatosan.

  Nem tudom mit várnak a seggnyalástól, mert azon kívül, hogy nemzetközi körökben még szarabbul nézünk ki, sokat nem ér.
  Ha Vologya szeretetcsomagot küld, semennyit nem fog számítani. A köpcös és bandája magángépen már messze jár.

 2. Orosz propaganda törölve.
  Azért mekkora gáz már, hogy idejönnek és illusztrálják, mennyire igaz az ábra.

 3. A propagnda az az ha nem hagyod hogy elmondják az éremnek 2 oldala van.
  Az ábrának semmi köze nem volt ahhoz a tényhez hogy hogy a faszba került az USA Ukrajnába.
  De a Te blogod, az jelenik meg amit Te akarsz. Viszont így senkit nem fogsz tudni meggyözni a saját valós/vélt igazadról csak azok a bologató Jánosok fognak észnélkül helyeselni akik ugyanabból az információs forrásból csemegéznek és ugyanazt akarják látni is.
  Nehogy azt gondold hogy valamiféle szervezett tevékenység van ellened én a az Index Forum horvátországi bejegyzéseiröl jutottam ide néhány évvel ezelött. Élvezettel olvastam sok írásodat. Szerintem sok mindenben egyetértünk, hasonlóak az értékeink, de az odvezetö utat valószínüleg különbözönek látjuk. Nincs ezzel semmi baj, talán részemröl nem volt szép arc nélkül belepofázni.
  Peace!
  Üdvözlettel,
  Palotás Zsolt

  • Ember, eszeden vagy? Kurvára nem érdekel senkit, hogy mit csinált Biden unokaöccse 2014-ben. (Amikor spec az oroszok éppen elfoglalták Ukrajnától a Krím félszigetet.) Meg hogy értsük meg, azok a szegény érzékeny lelkű oroszok ezt nem tűrhették, és hát nagyon nem akarták, de kénytelenek voltak egy cseszett nagy hadsereggel lerohanni Ukrajnát. Tisztában vagy vele, hogy Európában utoljára Hitler rohant le hadsereggel egy szomszédos országot? Emlékszel még, mi lett a vége? Itt nincs emígy, meg másként, itt nincs másik oldal. _Nincs_ mit meghallgatni. Itt egy rohadék agresszor van és mindenki más védekezik. (Ja, nem. Vannak árulók is.)

   – Részemről befejeztem. Minden további szerecsenmosdatást szó nélkül törlök. –

  • Zsolt.,de igen az a durva hogy szervezett tevékenység folyik évek óta az orosz propaganda terjesztésére, a magyar kormány támogatásával. Milliárdokból, pl a “közszolgálati” TV-ben.
   Rendes országokban ezt már börtönnel honorálják.
   NATO tagország vagyunk haver …
   Nem kérünk újra 56-bol és Ukrajnának sem akarunk ilyen sorsot.
   A relatívizáló áldozathibáztató hülyeségekkel pedig elmehettek a francba, mi jót kaptunk eddig az oroszoktól, mesélj!
   Ezrek halnak meg, milliók menekülnek, a kormány meg végsőkig védi Putyint és a tolja az orosz propagandát…
   Szégyen…

   • Alfa, ugy nehéz kommunikálni, ha a megjegyzésem kitörlik, Én a képre reagáltam, ami azt jelzi, mintha Magyaroszág részese lenne ennek az agressziónak.
    (Söt ahogy halljuk egyesek szerint okozója is.)
    Azt írtam le hogy miért gondolom azt hogy az USA-nak ehhez a háborúhoz köze van, sokkal több köze mint Magyarországnak.
    Azt is leírtam hogy ez nem menti fel vagy kissebbiti az orosz agressziót. Amitöl a leginkább elhatárolodok ezért bántó számomra a kép.
    Ezt semmilyen szervezett propaganda keretében nem tettem.
    A saját véleményemet irtam le Oroszo., Ukrajna, USA kontextusban magyar-amerikai állampolgárként.
    Részemröl én is befejeztem.

    • Oké, de a magyar kormány nem határolódik el, sőt Putyin szekerét tolja.
     Kapcsold be a MTV-t, nézd meg a Facebook oldalukat, nézd meg mit tolnak a fizetett propagandistáik.
     100%-ban az ellenkezőjét mint amit a kormány “hivatalosan” mond.
     Még azt is “cáfolják” amit éppen megszavaztak az EU-s államok aktuális ülésén.
     Az ábra sajnos jogos, a magyar kormány az utolsó utáni pillanatban is putyin szekerét tolja.

    • Elég világosan leírtam, hogy _mindenféle_ relativizálást orosz propagandának tartok. Azért lett törölve. Az, hogy neked bántó a kép, az egy dolog. Nekem meg az bántó, ahogy az utóbbi 12 évben bepucsítottunk az oroszoknak, figyelmen kívül hagyva mind az ország, mind az EU érdekeit. A magam részéről még a hazaárulást sem tartom rá erős szónak, az utóbbi egy hét hazai produkciójától pedig legszívesebben elsüllyednék a szégyentől. (Mely produkció arról szól, hogy Orbán ugyan fogcsikorgatva megszavaz mindent az EU-ban, de idehaza továbbra is Putyin seggét nyalja. Miközben éles és kegyetlen háború folyik mellettünk, melyet gyakorlatilag az egész világ elitél.) Ha ez nem magyarázza számodra kellőképpen az ábrát, akkor sajnálom.

    • Van egy nagyon jó Dezső András írás, azt érdemes elolvasni.
     https://hvg.hu/360/20220228_Magyarorszag_Orban_Viktor_Oroszorszag_Vlagyimir_Putyin_hirszerzes_kemelharitas_Ukrajna
     (Sajnos az előfizetői részen van, de a beharangozásból is látszik, mit fejteget a szerző.)

 4. Akkor hogy legyen szöveg is az ábrához.

  “Tompos Márton, a Momentum szóvivője szerint az orosz-ukrán háború kitörésekor a kormány jó ideig „eltűnt”, valószínűleg ekkor mérték fel a listáik alapján, hogy milyen kommunikációt várnak a magyarok. Ezidőre a magyar közmédia magára volt hagyva, és „az UFO-hívő Spöttle, a szélhámos Nógrádi György és a rákosista korszak propagandáját egy az egyben felidéző Bende Balázs” próbálta értelmezni a helyzetet. Tompos szerint mindenki felmondta az orosz propagandát. Elhangzott az, hogy Donbaszban népirtás folyt az elmúlt nyolc évben, és elhangzott az is, hogy Zelenszkij náci, ami mind orosz propaganda, és nem fedi a valóságot.
  Tompos szerint még a Kreml szóhasználatát is átvette a közmédia, eleinte ugyanis „ukrajnai katonai műveletként” hivatkoztak az eseményekre, tehát nem fogalmaztak egyértelműen, nem azt mondták, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Szerinte a háborúnak nemcsak katonai vonatkozása van, hanem információs harcok is dúlnak, és ebben egész Kelet-Közép-Európa érintett. Hiába megy le „jófejkedni” a határra Orbán, a fideszes trollfarmok, és kormánypárti kötődésű oldalak továbbra is orosz propagandát terjesztenek – mondta. A Fidesz propagandaosztálya hadban áll az oroszok oldalán Tompos szerint, aki ezért felszólította Rogán Antalt, hogy „állítsa le az orosz propagandát terjesztő” kormányközeli oldalakat.”
  https://telex.hu/belfold/2022/03/02/ellenzek-kozmedia-kreml-szohasznalat

  • Figyeltem a telexes ujságíró hölgy kérdéseit a mai kormányinfón. Ez ugye vágatlan, élö, tehát ilyen értelemben dokumemtum, attol függetlenül hogy a kormány illetve Orbán (aki a gátakon volt) helyett Gulyás válaszait valaki elhiszi-e. Visszanézhetö.
   A hölgy részéröl az igyekezet nagyobb volt mint a tájékozottság, de ö legalább nem sült bele a saját kérdésébe, (Merthogy ilyen is volt.). Nekem kicsit nehezebben megy vélemény szintü cikkeket tényként kezelni, (mindkét oldalról) de ez nem jelenti azt hogy nem lehetne igaz. Én egyszerüen csak óvatosabb vagyok, vagy lehet hogy csak gyanakvóbb. (Mindkét oldalról estem már pofára.)
   De a fenti cikkel 100%-ban egyet tudok értni.
   Nem kérdéses hogy ez valóban Tompos Márton, Momentumos szóvivö véleménye. (Just for the record.)

 5. Just for recording.

  “Összességében három fontos trendet látunk kibontakozni. Az szinte bizonyos, hogy kialakult Magyarországon egy Kremlpárti trollinfrastruktúra, amiben mind hamis profilok, mind lelkes rajongók részt vesznek. Véleményünk szerint ez igenis nevezhető trollinfrastruktúrának: hiába vannak többségben a valós profilok, ha azok nem saját véleményüket közvetítik, csak orosz narratívákat másolnak be a kommentszekcióba – esetenként pedig tucatszámra publikálják teljesen ugyan azt a szöveget.

  A kormánypártok hivatalos kommunikációja vélhetően továbbra is Ukrajna mellett áll majd.

  Az Ukrajnát támogató hivatalos vonal mellett azonban a Fideszhez köthető szakértők, influenszerek szavain keresztül beszivárog majd továbbra is a Kremlpárti narratívák tömege a kormánypárti médiába. Emellett pedig, amennyiben attól választási hasznot remél a Fidesz, a kormánypárthoz húzó inautentikus profilok hozzászólásokban is terjeszteni fogják a Kremlnek kedves szavakat.

  Ismét érdemes kiemleni, hogy az oroszbarát dezinformáció csak erősödni fog mind a hagyomános és alternatív médiában, mind a közösségi média felületein. Erre fel kell készíteni a magyar lakosságot, ami lehetetlen kihívás kormányzati akarat hiányában.”

  https://politicalcapital.hu/hireink.php?article_id=2954&article_read=1

 6. Van egy nagyon jó előadás kiberhadviselés témában a HWSW-n, amit a héten vettek fel, és persze az ukrán háborúhoz is kapcsolódik: https://www.hwsw.hu/daralo/64365/kiberhadviseles-orosz-ukran-konfliktus-kibertamadas-eloadas-nke-kiberbiztonsagi-kutatointezet-krasznay.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *