Ez mi ez?

Megválaszolom, mert nem könnyű kitalálni.

Baloldalt egy TPLink wifi access point látható, három antennával, ahogy az egy egész alsó szintet lefedő AP-hoz illik. Ez a jelen. Pontosabban, ez a nagyon jelen. Kilenc évvel ezelőtt, amikor ideköltöztünk, még véres munkával bekábeleztettem az egész kétszintes lakást. Meg sem fordult a fejemben, hogy wifivel is le lehetne fedni a szobákat. Ma meg már négy AP megy a lakásban és ha kell, párezer forintért vehetek újabbat. (A mobilnetes tethering-ről nem is beszélve.)

Jobboldalt? A világ legszentebb gyertyái nyújtózkodnak, magukban és árnyékukban is versenyezve az AP antennaerdőjével. Mondhatni, antennák Istenhez. A gyertyák az ezeréves Pecserszka Lavrából, a kijevi rusz orthodox egyház egykori központjából vannak, ahol a szerzetesek meglehetősen erőszakosan meggyőzően árulják. Magyarul csak ezekkel lehet bemenni a barlangokba. Hárman voltunk, az annyi, mint három gyertya. A gyertyáknak külön tartójuk van, csiszolt gránitba applikálták bele a réz elemeket. Grúziában. Ezeket a tartókat ugyanis Tbiliszi központi templomában, a VI. században alapított Sioni katedrálisban vásároltam. Azaz a három gyertya két nagy orthodox egyházat (rusz, illetve grúz) képvisel. (Milyen békésen is elvannak így, egybedugva.)

Na szóval, így találkozik egy asztalon a múlt és a jelen. Remélem, hatnak is egymásra és kevesebbet fog lefagyni a TPLink AP.