Öntökönrúgás minősített esete

Elutazol a világ végére. Jó sok időre. Nem mondom, hogy soha nem lesz esélyed visszamenni ugyanoda, de azért túlságosan nem is valószínű. Hazaérkezel. A fényképezőgép SD kártyájáról felmásolod a képeket a laptopodra. A 350 nyers képből az első szelektálás után marad 210. Ezeket felmásolod a NAS-ra. (RAID1) Itt már biztonságban vannak. Törölsz mindent a laptopról és az SD kártyáról.
Aztán nem tudod megnyitni a fájlokat a NAS-ról. Sehogyan sem. Nem írom le, miket próbáltam ki. Végül kikapcsoltam a NAS-t, majd be. És azóta szerkeszthetők a képek. Ja, a NAS linux alapú.
Kár, hogy éppen annyi időm volt ma délután, hogy rendberakjam a fényképeket. Ezt elvitte ez a hülye hiba. Most várhattok egy csomót: a képekre is, és az írásokra is.

4 Comments

  1. NAS RAID1. Hmmm…
    Ez softwares RAID gondolom, SATA-s HDD-kel. Hat azert nem a legbiztonsagosabb megoldas.

  2. Persze, hogy nem. Azért otthoni megoldás. A sima laptopos / usb diszkes megoldásokhoz hasonlítsd, ne egy nagyvállalatihoz.

  3. Na ezt az amatőr hibát nem gondoltam volna hogy elköveted :)
    SD kártyáról én akkor törlöm csak ha a gépemen rajta van, a NAS-on rajta van és rá lett szinkronizálva a pincében levő NAS-backupra. Ezután is csak akkor ha fogyóban a hely rajta :)

  4. Bízok a tükrözött vinyós NAS-ban, mint a vezércikkben. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *