Monszun

De legalább szép zöld a fű.

A mai eső az összes víztároló egységemet fél óra alatt töltötte volna fel. Ha nem lenne mindegyik eleve tele. Hetek óta.

A macskák az egész égiháborút a terasz asztaláról nézték végig. Esküszöm, egy kicsit még össze is húzódtak. Egy kicsit.

[Update]

Innen:

Kautikus állapotok uralkodtak Dél-Pesten is, ahol a Méta utca volt járhatatlan – írta olvasónk. Egy BKV-busz árokba csúszott, a buszon még voltak utasok, nem tudtak leszállni a 30-40 centis viz miatt.
A környékről folyamatosan szirénázás hallatszott, rengeteg környező utca állt a viz alatt. Tíz perc alatt két mentőautó is próbált átjutni a környéken, de nehezítette a dolgot, hogy a Goroszló-Tövishát utca is járhatatlan volt

Ez gyk. itt van mellettünk, anyóspajtás is itt lakik. A szirénázás is csak fél kilenckor hallgatott el, de a csatornázási művek autói folyamatosan a környéken cirkálnak. A záportározóból szivattyúzni kellett.

A legtöbb csapadékot a meteorológiai szolgálat pestszentlőrinci állomásán mérték. Ott 3 óra alatt 67 milliméternyi eső hullott. Ebből több mint 60 milliméter egy óra alatt. A harminc éves átlag alapján 54 milliméter körül van a főváros térségében az augusztusi havi csapadék.

Ez meg konkrétan a szomszéd. Egy buszmegálló.

2 Comments

  1. eleg sok eso lejott az utobbi bo egy hetben. a melygarazsban folyamatos kuzdelem van a feltoro talajvizzel :/

  2. Gondolom. Itt meg a kert végében már mindennap jönnek szivattyúzni a záportározót. Pedig nem kicsi tavakról van szó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading