Nem az én napom

Vagy hetem. Vagy évem. Eh…

Írtam ezt a kis marhaságot a vörös falevélről, már küldtem volna ki, amikor észrevettem, hogy a Facebook összerendelés nem él, valami olyasmit írt ki, hogy lejárt, újítsam meg. Oké, töröltem, újra létrehoztam. Írás kiment, a Facebookon meg semmi. Nem akarom túlontúl részletezni, wordpress fórum, jetpack fórum, kinlódtam vele vagy egy órát, különösebb eredmény nélkül. Azt a Facebook debugger oldalon láttam, hogy az FB venné az adást, tehát valószínűleg a plugin nem küldi. Gondoltam, megírom a fórumon. De előtte a biztonság kedvéért mindent frissítek. A WordPress-t pár nappal ezelőtt upgradeltem, vele együtt a jetpack-et is, a skinnél voltam lemaradva 1 századdal. (Valami 3.1.18 volt 3.1.19 helyett.) Oké, ezt is rátoltam.
És ekkor kerekedett ki a szemem. Ez a kurva skin mindent letörölt. Azaz gyakorlatilag letörölte az összes sablonlapot, az összes személyreszabott beállítással együtt. Ráadásul egy olyan buzi felületet adott, ahonnan a leglényegesebb beállításokat kipucolták. Alapdolgokat képtelen voltam beállítani a grafikus felületről. (Oké, a forrásba piszkálva meg lehetett volna ezeket keresgélni, de eddig nem kellett.) Az már csak hab a tortán, hogy nem mentettem előtte. Ez azért nem volt lényeges, mert egy ilyen akció után az első dolgom lett volna megszabadulni ettől a skintől. Idiótákkal nem akarok együtt dolgozni.

Jöhetett a B terv. Itt volt készenlétben egy másik, egy faék egyszerűségű sablon. Amennyire nekem mostanra elegem lett az egészből, pont megfelelt. Ez is elég ostoba, de szerencsére nem bonyolult, nem tudtak rajta sokmindent elrontani (azért de), viszont legalább reszponzív.

Ellenben a Facebook integráció bekaphatja. Nem érdekel, ki csinált mikor és mit. Be volt lőve, működött, aztán meg nem. Most pedig elvitte a délutánomat, meg vele együtt a blog kinézetét is. Elég. Lehet követni másképp is a blogot, az írások alatt lehet kommentelni, akár megosztani is, nem fogok tovább bohóckodni a Facebook-kal.

7 Comments

  1. Hiszen a célját már elérte: egy csomó olvasódnak lett neve-fényképe, nem igaz? :D

    Örülök, hogy jobban vagy! További gyógyulást neked!

  2. Így van, már csak a jelszavaikat és a pin kódjaikat kell begyűjtenem. :)

  3. Nos, most kezdem nem érteni az egészet. Ami biztos, hogy valami nagy kavarás volt a háttérben, ma délután váratlanul kijött egy új WordPress és egy új Jetpack verzió – és láss csodát, egyből megjavult a Facebook elérés is. Ami persze nem túlzottan vígasztal, miután szétesett a blog aprólékosan kidolgozott külalakja.
    Csak azt magyarázza meg valaki, hogy honnan szedi az az idióta plugin, hogy ‘Petrényi család’. Mert ez szerepel a Facebook-on szerzőként. És persze sehol még csak hasonló szöveg sincs a blogon.

  4. Megnéztem a fentebb belinkelt debugerrel. Teljesen rendben van. Az átadott csomagban sehol nem szerepel a ‘Petrényi család’ karaktersorozat. Akkor hogy kerül bele a végső szövegbe?

  5. Az NSA régóta figyel téged, és elegük van a mindenféle álnevekből. Ezentúl minden bloggert nevesítenek. Más megoldás erre nem lehet :).

  6. Várjál, ezt eredetileg nem a fidesz akarta? :)

  7. De jó, hogy a FB-n is nickname-el szerepelek :) Bár nekem nincs összekötve a bloggal, de nem szeretnék én is az NSA célkeresztjébe kerülni, s elkapni Joep nyavalyáit :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading