Hogyan érezd jól magad a bőrödben

Állandóan emészted magadat, hogy nem mennek jól a dolgaid, kevés a társasági sikerélményed, nálad sokkal gyengébb képességű emberek jóval népszerűbbek a környezetedben?
Néhány jótanács.

  1. Először is, ne legyél ronda.
    Nem azt mondtam, hogy legyél szép, mert az nem mindenkinek adatik meg. Csak figyelj oda magadra. Legyél ápolt, ne hízz el túlságosan, öltözködjél az adottságaidnak megfelelően. Az a lényeg, hogy jól érezd magad a ruhádban és menjen a stílusodhoz. Ha van valami kiegészítő, ami tökéletesen illeszkedik az egyéniségedhez, használd bátran. Meg persze óvatosan is: nincs szánalmasabb, mint amikor egy nyuszi macsó kovbojnak öltözik.
  2. Legyen stílusod.
    Ez egy kicsit összetett dolog.

    • Legyen önbizalmad.
      Ezt a legnehezebb megszerezni. Nem is tudom. Fedezd fel a 121. elemet. Mászd meg félévente a Himaláját. Rúgd tökön Bruce Willist. Tarts kordában naponta 25 pubertáskori problémákkal küzdő kamaszt. Dugj meg naponta két nőt, vagy ha ausztrál vagy, akkor öt birkát. Írjál jótanácsokat a blogodba. Tényleg nem tudom, neked mi számít. Mert ez a lényeg: nem olyan dolgokat kell véghez vinned, amelyekkel eldicsekedhetsz, hanem olyanokat, amelyek tartást adnak. Amelyektől az élet királyának érzed magad.
    • Legyen egyéniséged.
      Legyél érdekes. Legyél szórakoztató. A humorérzék rengeteget tud segíteni. Legyél nyitott, de legyen véleményed is. Ezeben sokat segíthet a műveltség. Beszélj bátran. A negatív hullámokat (panaszkodás, mások bemártása, frusztrációk felemlegetése) lehetőleg kerüld.

Stílusod pedig akkor lesz, ha a fenti két dolog átjön a viselkedéseden.

Gyakorlatilag ennyi. Ennyi kell ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Márpedig ha elégedett vagy magaddal, az átjön és mások is elégedettek lesznek veled.

3 Comments

  1. Node, ha ezeket ilyen szépen összeraktad, akkor miért jön a “szőrös nap”? ;)

  2. Szerintem kifejezetten egyedi stílusban áztam az esőben. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading