Minden összefügg mindennel

Nem kelek fel. Pedagógiai célzattal. A macska ugyanis már percek óta kaparja a szoba ajtaját, márpedig ha felkelek és kimegyek, akkor meg lesz róla győződve, hogy sikeres az ébresztési stratégiája. Inkább visszaalszom, óvatosan, nem túl mélyen, hogy észrevegyem, mikor marad abba hosszabb időre a kaparás.
Persze ezzel borul az egész reggel. Mindenkinek megvan a maga ideje, amikor használja a konyhát és a fürdőszobát. Ha változtatok, akkor inverz ‘utolsó pár előre fuss’ játék jön, azaz megyek a sor végére. Ilyenkor jön az, hogy amíg várnom kell, belekezdek valamibe, aztán amikor mehetnék, akkor már nincs kedvem abbahagyni.
Végül ebből lesz az, hogy még délben is pizsamában dolgozom. Mindez a macska nevelése miatt.

8 Comments

  1. Ilyen automata ágyú kellene neked, mint az Alien 2-ben, csak vízzel :)

    http://www.youtube.com/watch?v=8FQR-JgqAwU

    Hamar megtanulná a macska :)

  2. Szinte ugyanezt akartam irni. Agy melle keszitett spricni kezbe, ajtonyitas, macska permetezese, majd elegedett mosollyal furdoszobaba vonulas.

    En legalabbis igy csinalnam, de innen konnyu kritizalni :)

  3. Volt régen (kb. úgy 12 éve) egy Csajom aki hozott a házhoz egy herélt de gyönyörű Perzsa cicát, no az nem is volt baj, hogy csak “tanácsadó” mert nem volt olyan büdös a pisi amit egyébként illedelmesen rendezett a boxban. Útálta ha simogattam viszont imádott a közelemben lenni így nem csak kapart ha kizártam, de vernyákolt rendesen és ha akkor sem nyitottam ki az ajtót sírt! Na ná, hogy beengedtem, de még akkor is tartózkodó volt. A lábamhoz dörgölődött, de max. két simi után tiplizett egy méterre. No ezt a bő lére eresztett dolgot azért írtam, hogy ezek után képzeld el milyen trükköket kellett bedobnom a napi szőrápoláshoz!?!?

  4. @Rudi: Bőrkesztyű. grabancfogás? :) A sziámiakkal tényleg ez a gáz, a hosszú szőrzet. Ezekkel a rövidszőrű, házi korcsokkal szerencsére nincs ennyi baj.

  5. @JoeP: A sziámi rövid szőrű. Az a perzsa, amire gondolsz.
    A mi sziámink nagyon intelligens állat. Mikor hozzánk került, az első három reggelen megpróbálkozott a hajnali ébresztéssel. Azt hiszem, a harmadik hajnalban hozzávágott papucs volt a döntő érv. Azóta a macska éberen figyel reggelente, és csak akkor szólal meg, ha hallja, hogy a férjem felkelt az ágyból. Nem megmozdult, nem a másik oldalára fordult, hanem felkelt. A sziámik rettentő intelligensek.
    A bejárós házimacskát viszont senki és semmi nem tudja eltántorítani attól, hogy hajnalban döntsön úgy, hogy ő ki akar menni/reggelizni akar/felébredt, és unatkozik. Úgyhogy egy ideje őkegyelme távozik, még mielőtt én lefeküdnék aludni (akkor is, ha ez az ő kívánalmaival nem egyezik). Nem kap még egy esélyt arra, hogy engem hajnali háromkor felkeltsen.

  6. Nálunk már régóta nem kapnak esélyt, hogy bejöjjenek a hálószobába. (Egy széttépett orvosi beutaló kellett hozzá.) De ezek kívülről kaparják az ajtót.

  7. Félreérthető voltam. Őkegyelme a házból távozik. :) Ennek legfőbb oka az lehet, hogy a hálószobánkon nincs ajtó.

  8. egyéb anti-macska engineering: http://imgur.com/a/ZBJvJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading