Minden összefügg mindennel

Nem kelek fel. Pedagógiai célzattal. A macska ugyanis már percek óta kaparja a szoba ajtaját, márpedig ha felkelek és kimegyek, akkor meg lesz róla győződve, hogy sikeres az ébresztési stratégiája. Inkább visszaalszom, óvatosan, nem túl mélyen, hogy észrevegyem, mikor marad abba hosszabb időre a kaparás.
Persze ezzel borul az egész reggel. Mindenkinek megvan a maga ideje, amikor használja a konyhát és a fürdőszobát. Ha változtatok, akkor inverz ‘utolsó pár előre fuss’ játék jön, azaz megyek a sor végére. Ilyenkor jön az, hogy amíg várnom kell, belekezdek valamibe, aztán amikor mehetnék, akkor már nincs kedvem abbahagyni.
Végül ebből lesz az, hogy még délben is pizsamában dolgozom. Mindez a macska nevelése miatt.

8 thoughts on “Minden összefügg mindennel

 1. Szinte ugyanezt akartam irni. Agy melle keszitett spricni kezbe, ajtonyitas, macska permetezese, majd elegedett mosollyal furdoszobaba vonulas.

  En legalabbis igy csinalnam, de innen konnyu kritizalni :)

 2. Volt régen (kb. úgy 12 éve) egy Csajom aki hozott a házhoz egy herélt de gyönyörű Perzsa cicát, no az nem is volt baj, hogy csak “tanácsadó” mert nem volt olyan büdös a pisi amit egyébként illedelmesen rendezett a boxban. Útálta ha simogattam viszont imádott a közelemben lenni így nem csak kapart ha kizártam, de vernyákolt rendesen és ha akkor sem nyitottam ki az ajtót sírt! Na ná, hogy beengedtem, de még akkor is tartózkodó volt. A lábamhoz dörgölődött, de max. két simi után tiplizett egy méterre. No ezt a bő lére eresztett dolgot azért írtam, hogy ezek után képzeld el milyen trükköket kellett bedobnom a napi szőrápoláshoz!?!?

 3. @Rudi: Bőrkesztyű. grabancfogás? :) A sziámiakkal tényleg ez a gáz, a hosszú szőrzet. Ezekkel a rövidszőrű, házi korcsokkal szerencsére nincs ennyi baj.

 4. @JoeP: A sziámi rövid szőrű. Az a perzsa, amire gondolsz.
  A mi sziámink nagyon intelligens állat. Mikor hozzánk került, az első három reggelen megpróbálkozott a hajnali ébresztéssel. Azt hiszem, a harmadik hajnalban hozzávágott papucs volt a döntő érv. Azóta a macska éberen figyel reggelente, és csak akkor szólal meg, ha hallja, hogy a férjem felkelt az ágyból. Nem megmozdult, nem a másik oldalára fordult, hanem felkelt. A sziámik rettentő intelligensek.
  A bejárós házimacskát viszont senki és semmi nem tudja eltántorítani attól, hogy hajnalban döntsön úgy, hogy ő ki akar menni/reggelizni akar/felébredt, és unatkozik. Úgyhogy egy ideje őkegyelme távozik, még mielőtt én lefeküdnék aludni (akkor is, ha ez az ő kívánalmaival nem egyezik). Nem kap még egy esélyt arra, hogy engem hajnali háromkor felkeltsen.

 5. Nálunk már régóta nem kapnak esélyt, hogy bejöjjenek a hálószobába. (Egy széttépett orvosi beutaló kellett hozzá.) De ezek kívülről kaparják az ajtót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *