Harci összefoglaló

Istenbizony, azzal az energiával, amit abba ölünk, hogy lelketlen hivatalnokokkal, pitiáner szerelőkkel vitatkozunk, próbáljuk kiverni belőlük azt, ami nekünk jár, azzal tízszer újra lehetett volna már építeni ezt az országot. És persze az összes segglyuk veri a nyálát, hogy alul van fizetve, meg egyébként is gyurcsányahibás.

11 Comments

 1. Igen, és nem jövünk rá, hogy egyetlen dolog miatt szar hely ez az ország, a bennük lévő “elkúrt ország” feeling miatt, a folyamatos sírás, írigykedés, mások hibáztatása, deszarnekem rinyálás, semmit megnemtevés miatt. Közel 10 millió ember sír azon, hogy mindenki más hibás, de senki nem tenne semmit, csak sír azon, hogy neki több járna.
  A szomorú az, hogy erre alapozva választást lehet nyerni…
  Kádár apánk szelleme még mindig kisért.

 2. alapveto tevedes. mindenert a Billy a hibas :D)

 3. Majdnem ugyanezt már leírtam a másik posztnál is: az élet csak annyira bonyolult, amennyire te magad annak éled meg. Persze lehet szidni a bürokráciát, de mindannyian része vagyunk ennek. Ne gondold azt, hogy rád másképp néznek a szegény nem-informatikus emberek, mint ahogy te a t-pontosra… Ebben én sem vagyok kivétel, de engem nem tudnak izgatni ezek.

  De ha már volt benne politika: Gyurcsány is hibás, mert ő sem tett semmit.

 4. UnA: nehéz nem bonyolultnak megélni pl. egy egyéni vállalkozói adminisztrációt, amikor mindegyik hivatal külön-külön kíváncsi olyan dolgokra, amit ők maguk is le tudnának kérni, de lehetőleg minél nehézkesebb és lassabb módszerekkel kell megadnod, mert nem tudnak mondjuk olyan technológiákat használni, amelyek 2000 után fogantak.

  Amúgy meg mindent lehet úgy csinálni, hogy ne szopasd azt, aki rád szorul. Lehet úgy is szolgáltatni (én szeretem magamról azt gondolni, hogy ebben jó vagyok), hogy tényleg könnyíts vele a mások életén. Hja, hogy talán egy picit több munka van úgy vele?

 5. Nagyon igaz. Es ennek megvaltozasat a mi eletunkben mar nem fogjuk megtapasztalni.

 6. @Szindbad: csak ha elfogy az olaj, az kb. 20 év.

 7. CsasZ, de nagyon igazad van. Az emberek nagy része 2-3X energiát is beleöl abba, hogy elkerüljön valami melót, minthogy X-ből megcsinálja. Az emberek nagy rész nem veszi a fáradságot, hogy a megfelelő fórumon panaszkodjék. Amennyi erővel leblogolod, hogy milyen köcsög a közértes, annyi erővel a panaszkönyvbe is beírhattad volna.

  Harcolni kell azért, hogy jobb legyen, még akkor is, ha az ember a kis csatákat elbukja. Szerintem.

 8. Ja, nem gyurcsányahibás, hanem az aktuális kormány a hibás. ’94 előtt az MDF volt midenért a hibás, 98 előtt Bokros meg Horn, aztán a Viktorék kayaibrahimozására lehetett kenni mindent, utána meg Megyóékra, és így tovább.

 9. @CsasZ:
  Akkor te is miért csak itt tudod ezt elszónokolni? Ne vedd sértésnek, csupán érdeklődés. Ha ilyen jól látod az ország helyzetét, akkor miért nem állsz ki a városod főterére és mondod el ezt ott is?
  Tudom, hogy ez a kommentem nagyon támadónak tűnik, de nem az, csak kérdezek.

 10. @NEUTRINO: szerintem a helyes példamutatás sokat segít. Tehát odalépsz, megcsinálod, majd leblogolod. Vagy basztattak, bejelented hivatalosan, majd leblogolod.

  A neten ennél többre nem mész. Ja, de. Lehet még siránkozni, hogy mennyi minden milyen rossz és bezzeg milyen jó lehetne, meg bezzeg máshol.

 11. @NEUTRINO:
  Jogos. Kifogást tudnék mondani sokat, maradjunk annyiban, hogy egész más tudni az utat és egész más járni rajta. Nekem most megvan a magam baja, amit gyűrök. Ezért néha én is negatív vagyok, ami gáz.
  De itt van pl. Joep, aki sok jó dolgot elmond, van sok okos kommentelő, nem véletlenül olvassuk it egymást évek óta.

  Gondoltam már rá, hogy politikusnak menjek, de a mostani munkámat nem akarom otthagyni valami bizonytalan bohózatért.
  Még ha csak önkormányzati képviselő is vagy, hogyan mész el délelőtt egy ülésre? Szólsz a főnöknek, hogy meetinged van a városházán? :)))

  Varanusznak van igaza, az élet minden területén, kisebb és nagyobb dolgokban példamutatásra van szükség. Valószínűleg ez a legnehezebb ma, amikor a legtöbb ember munkája lélekőrlő sziszifuszi marhaság és kiveszett belőle az alkotás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *