Technet a Lurdy-ban

Ezeknél az írásoknál istenbizony a legnehezebb feladat a cím kitalálása.

Sajnálatos módon most éppen nincs túl sok időm, így nem igazán fogom csiszolgatni, egybedolgozni a jegyzeteimet. Jönnek, ahogy keletkeztek.

0101010001000001000010010101000101000100101010010101010001100

Az elején egy videó a szép új világról. Nem tetszett. Abban a világban nem lehet egy spontán mozdulatod sem, mert lehet, hogy pont azzal kapcsolod be a tűzvédelmi locsolóberendezéseket. Egy tüsszentés… és rakéták indulnak el a tetőről.

A Windows Server 2008 R2-ben a Powershell v2 teljesen átvette a hatalmat. Shinder a pincében zokog.

GT némileg gonosz vigyorral közli, hogy a BPA végre olyan termék, mely nem az Exchange-ben jelent meg először, hanem a Sharepointban. Nem tudott megérinteni: köztudott, hogy már a Sharepoint is az Exchange-ből vált ki.

A bemutatkozó rész szinte csak demo. Pont így jó.

GT segédfájlból puskázza a powershell parancsokat, megjegyezve, hogy a nagyok is így csinálják. Erről eszembe jutott Becky Benfield a 2007-es IT Forum-on. Ő is fájlból másolgatott, csak éppen hibásak voltak a parancsok. És ott derült ki, hogy nem a csajszi rakta össze a demókat… nem is tudott javítani. A második hiba után reménytelenül kipukkadt az előadás.

Jé, a DHCP log bejött a snap-in-be, mint extra.

Soci amióta független szakértő, már magázza a közönséget.

Vadmalac módra memóriát allokáló program – na, már megint az Exchange-ről van szó. W2k8 R2-ben fel fogja zabálni önmagát.

Kérdőív. Egyik kérdés a core park. Én betettem volna a válaszok közé a Sugárban az IKEA-s parkolást.

A user bejelentkező ablak már akkor megjelenik, amikor a háttérben még folyik az USB eszközök inicializálása. – Mint például az ujjlenyomatolvasóé – jegyzi meg mellettem Szalay Marci.

Surface. Magyarországon csak egy van belőle. A seattle-i szállodában csak a hallban volt három. A legtöbből hangos zene szólt, mert a kisérletezgetők elindítani el tudták, de kikapcsolni már nem.

Dell tablet. Ugyanazok a gesztusok működnek, mint a Surface-n, két kézzel lehet vadul turkálni képekben, videókban.
– Mekkora piaci rést fog ez jelenteni a pornóipar számára… – jegyzik meg egy sorral előttem.

Media Center. Hogyan lehet sima távirányítóval vezérelni. (Spécivel nem gond, az nekem is van otthon. Megjegyzem, olcsón eladó, mert végülis nem MS alapú MC mellett döntöttem. Egész konkrétan egy XBOX/MC távirányítóról és egy rajta keresztül működő vezetéknélküli billentyűzetről van szó. Használva egyik sem volt.)

Moziban néztünk mozit. Nem ez az, amitől az ember elájul – csak ha tudja, hogy mennyire hétköznapi, bárki számára könnyen elérhető technológia is áll mögötte. (Mondjuk, ez a remek technológia egy videó lejátszásánál rögtön dobott is egy kék halált – a lelkes közönség zajos tetszésnyilvánítása mellett. De bétánál ez simán belefér. Az én dvico cuccom otthon naponta is szórta, pedig már nem bétának hívták.)

Soci roppant vizuális leírásai a shimekről. Ezeket most nem részletezném, legfeljebb legközelebb majd te is eljössz. (Azért az ‘egy példányban létező szervünkkel történő Surface kezelés’ sok ember fantáziáját borzasztotta el.)

A demóisten, miután beborította a Media Center-t, úgy döntött, marad még egy kicsit. És ha már maradt, akkor nem is lopta a napot: ráfújt GT virtuális gépére, melytől az váratlan újraindítást kért, majd úgy csinált, mintha, de aztán mégsem… később pedig Csaba gépén akart kolbászt sütni.
Mondjuk, engem nem zavart, ha nem lennének ilyenek, akkor elég lenne csak a screencastokat megnézni. :-P

Összefoglalva: MVP ide vagy oda, nekem rendszeresen nincs időm arra, hogy béta programokkal kisérletezgessek. Így jócskán ott vagyok az utolsók között, akik az új dolgokról értesülnek, akik egyáltalán látják is, hogyan néznek ki ezek a dolgok a maguk valójában. Naná, hogy hasznosnak tartottam a mai napot, az előadók személye meg garancia volt a színvonalra. A demók ugyan besültek, de ahogy néztem, nem előkészítetlenségből, hanem csak.

15 Comments

 1. A szünetben egy fickó aki a tömegtől nem látta a Surface-t vadul elkezdte nyomkodni az LCD tv-t amire ki volt vetítve a képe. Láthatólag elégedett volt én meg szemét voltam és vagy 2 percig hagytam szegényt, had játszon …

 2. pedig mar majdnem meggyoztem magam, hogy megis picit assunk bele a windows vilagaba.
  de mar (megint) elmult :D)

 3. Én mindenkit tegeznék, de a techneten egységesen magázni szoktuk a hallgatókat, kivéve, ha elfeledkezek erről. :)
  A developer rendezvényeken tegezni szokás.

 4. Soci,
  ettol fuggetlenul a tobbiek sem magaztak bennunket :)

 5. hokuszpk,

  Áruld már el, hol írtam egyáltalán az új termékek (W7, W2k8R2) technológiai újdonságairól? Vagy hibáiról? Vagy úgy egyáltalán, technológiai részletekről?

  Halványlila gőzöm sincs, honnan, miből vontad le a következtetésedet. Abból, hogy az utolsó előadásban hardverhiba miatt elmaradtak a demók? Abból, hogy a médiacenternél driverhiba miatt kékhalál volt? Az fel sem tűnt, hogy az egész előadás béta termékekről szólt, amelyeknél senki nem várja el a 100%-os viselkedést?

  Nyilván lehetnek fenntartásaid az MS-sel, mint céggel és úgy egyáltalán a termékeikkel kapcsolatban. De ha mindent ezen a szemüvegen keresztül látsz, és emiatt már helyből fanyalogsz, azt ne fogd rám.

 6. Asteriksz,

  De, de, az előadásokon végig magázódás volt, figyeltem. A tegeződés csak a szünetek idején volt érvényben.

 7. Sok alkalommal inkabb kikerultek a “nephez” szolast, vagy szemelytelenul lettek felteve a kerdesek, de egyedul Socinal tunt fel a magazodas…

 8. @hokuszpk: Egyetertek JoeP-pel. Ez a kijelentes igy onmagaban finoman szolva is ertelmetlen. Mint ahogy a Linux/Unix vilagban sincs 100%-osan jol mukodo beta, ugy a Windows vilagban sincs (bar teny es valo, a RTM-ek is szoktak trefas dolgokat muvelni, de ez sincs maskepp a masik oldalon).
  Az, hogy ez a Microsofton kivuli vilagban nem tunik fel, annak az lehet az oka, hogy relative keves ilyen rendezveny van, es nincs ennyire agyonhirdetve.

 9. “Összefoglalva: MVP ide vagy oda, nekem rendszeresen nincs időm arra, hogy béta programokkal kisérletezgessek.”

  na en mar tobb, mint 10 eve ezt mondom :D)

 10. minden hibás demót screencastban még az esemény előtt rögzítettünk, kipróbáltunk többször is. A hibákat mindig megpróbáljuk elkerülni, de néha összejön, hogy nem sikerül.
  A videókban minden kimaradt részletet meg lehet majd nézni, köztük a live migrationt is.

 11. Én most lájvmigráltam tűzrókára ie8-ról azasztali Xp-Men.
  Mert beállt mint a gerely :-D
  Najó, nem uninstalláltam.. nem is tudom :-D

  Szkrínkaszt honnan? Vagy a postconference DVD-t kerressem DC-n és Torrenten? S&leg következö tekknetmag melléklete lesz, materializálódig blogbejegyzés képében a technetblogon, etc??

 12. technet oldalon lesz értelemszerűen, minden ott van.

 13. Máris nézem…

 14. Jövő héten kerül ki, igyekszünk, most még átkódoljuk vmw-be is, hogy online, streamelve is meg lehessen nézni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑