Most akkor kell a pénz?

Múlt héten készpénzt akartam berakni a folyószámlámra. Citibank. Nyilván a külvárosi irodákban ezt nem lehet, azok csak hitelcentrumok. Bementem a Dózsa-Váci sarkon lévő kirendeltségbe. Az őr látta, hogy tanácstalan vagyok, elmagyarázta, hová kell beállnom és előtte milyen formanyomtatványt kell kitöltenem.
Elolvastam.
Azt mondja, név, bankszámlaszám. Mennyi zsét raksz be. Nyilván. Aztán bankkártyaszám. Az meg mi a szösznek? Következő rovat. Anyja neve. Személyi igazolvány száma. Személyi igazolványt kiállító hatóság megnevezése.
Itt röhögtem fel hangosan. Eszeteken vagytok? Halló, Mr. Bank! Pénzt hoztam! Tudják, ha ebben a forrásínséges időkben már nem emlékeznének rá, ezek azok a színes, fémbetéses papírlapok. Mindenféléket lehet vásárolni értük.
Bevágtam az üres papírt a kukába, kijöttem. Elmetróztam a Vörösmarty-térre, az ottani kirendeltségben ugyanis elég odaadni a bankkártyát, meg aláírni a bevételi papírt.

De azért kiváncsi lennék annak a fazonnak a lelkivilágára, aki azt a formanyomtatványt megtervezte. Vagy lehet, hogy egy bizottság volt?

10 Comments

 1. Hivatalosan nem ők tehetnek róla:
  2007. évi CXXXVI. törvény 7.§
  örülj, hogy még vannak olyan fiókok a világban. ahol nem minden befizetésnél kel ilyen papírt kitöltened.

 2. Elméletileg csak nagyobb összegnél kell kitöltened a pénzmosás elleni harc jegyében, mert nyilvánvaló, hogy a gegnszterek a 100 milliós tételeknél egy bankpénztáros megfizetésére már nem költenek… ;-)

 3. Node mivan akkor, ha JoeP egy ilyen smucig gengszter, és egész blog-tevékenysége csak álca? Elképzelem, hogy ha kettesben marad MR Exchange-dzsel, akkor előveszi uzi-jat, és azzal kényszeríti együttmüködésre… :-)
  ps.: A biciklivázba rejtett géppuskáról most ne ejtsünk szót!

 4. Hát… gondoltam megírom, hogy:

  A CITI BANKOT SOHA TÖBBET NEM KÍVÁNOM ÉRINTENI SEM!!

  Ha meglátom egy fiókjukat, reklámot az utcán, átmegyek a túloldalra.

  Nyomorult arrogáns bürokrata banda. Remélem felvásárolja őket valami sejk faszán.

 5. Az a baj, Hamurabi, hogy mindegyik az, csak van, amelyikről később derül ki. :S

 6. OTP-sként én nem vagyok sikeres ember.. De az biztos, hogy pénzbefizetéshez még nem töltöttem papírt. Legutóbb 100.000-et fizettem be a számlámra, novemberben. Vagy az még nem üti meg a mértéket?…

 7. A citi még szerintem a normálisabbak között van, odaadod a kártyádat (igen, a pénztárnál is ez működik), beütöd a pinkódot, odaadod a pénzt, aláírod az adataiddal kitöltött nyomtatványt, kezétcsókolom.

  A törvényben AFAIK csak az szerepel h azonosítani kell az ügyfelet, arra a kártyát használják. Ez valami elb.szott fiók lehetett, gondolom eléggé egyformán működnek a citi fiókok.

 8. ha kettesben marad MR Exchange-dzsel

  És azt suttogja rekedten a fülébe, hogy “ekszcséncs mani, miszter?”.

 9. Ez valami elb.szott fiók lehetett,
  Valószínű. Gondolom, ide már nem jutott kártyaolvasó. (De az űrlap ott figyelt a Vörösmarty-téri fiókban is, más kérdés, hogy ott nem foglalkoztak vele.)

 10. Az űr-lapokat egyértelműen az ufók állítják össze, így probálnak információt szerezni a földi társadalom fejlettségéről és intelligenciaszintjéről.

Leave a Reply

Your email address will not be published.